WRC Sardinië: Hyundai en Lappi leiden met allerkleinste marge

In Sardinië zit de eerste volledige dag erop en vooraan bedraagt het verschil tussen de top 2 amper één tiende van een seconde. Esapekka Lappi leidt voor Hyundai, voor Sébastien Ogier in de Toyota. Achter hen klampt Thierry Neuville aan, de Belgische Hyundai-rijder telt 18,6 seconden achterstand op zijn Finse teamgenoot.

De scratchen tijdens de een verregende namiddag op het Italiaanse eiland waren voor Lappi, Neuville en Kalle Rovanperä (Toyota) in de lange afsluitende proef, waardoor ook de WK-leider nog in de strijd om de zege blijft, al bedraagt zijn achterstand op de leider wel al 46,1 seconde. Zijn teamgenoot Takamoto Katsuta volgt goed anderhalve seconde verderop als vijfde. 

Geen vertrouwen

Thierry Neuville heeft zoals vaker dit seizoen geen vertrouwen in zijn Hyundai en tracht er het beste van te maken: “Het probleem is er nog steeds, dus het vertrouwen was niet optimaal, maar de balans van de auto was goed in deze (natte) omstandigheden. De grip was zo en zo – ik denk dat de weersomstandigheden erg wisselen tussen de auto’s, dus het is moeilijk te zeggen hoe het nu effectief is.”

Pechvogels waren er ook, met onder meer een lekke band voor Elfyn Evans (Toyota), een defecte waterpomp voor Ott Tänak (Ford) en een crash voor Pierre-Louis Loubet (Ford).     

In WRC2 leidt Sami Pajari (Skoda), voor Ford-rijder Adrien Fourmaux en Andreas Mikkelsen (Skoda). Gregoire Munster is tiende in zijn Ford Fiesta. 

Morgen staan er acht proeven op het menu, goed voor meer dan 130 kilometer tegen de chrono.