F1 Barcelona: Verstappen dominant op vrijdag

Max Verstappen (Red Bull) is uitstekend begonnen aan het achtste F1-weekend van het seizoen, dat van de GP van Spanje. Hij was in de beide vrije trainingen de snelste, in de ene al wat overtuigender dan de andere. Telkens stond er ook een verrassende naam in de top drie.

(Foto: © Red Bull Racing)

Max Verstappen (Red Bull) was met overschot de snelste in de eerste vrije training op het Circuit Barcelona-Catalunya. Hij ging zeven tienden sneller dan zijn ploegmaat Sergio Pérez, die tweede werd. Esteban Ocon (Alpine) klokte knap de derde tijd op een halve tiende van de Mexicaan. Opvallend: het tijdsverschil tussen Pérez en Verstappen was groter dan dat tussen Pérez en de zestiende snelste tijd.

Ook in de tweede vrije training bezette Verstappen de koppositie. Fernando Alonso (Aston Martin) was net geen twee tienden trager. Nico Hülkenberg (Haas) werd mooi derde, hij liet Pérez vier honderdsten achter zich. Ocon ging verder op zijn elan en eindigde op de vijfde plek. In beide oefensessies stond er geen Ferrari- of Mercedes-rijder in de top vijf.