In een notendop: Eurocup-3 en F4

  • EUR3 – Na de openingsraces op Spa werd dit weekend op Motorland Aragon de tweede manche gereden van het Spaanse Eurocup-3 kampioenschap, gebaseerd op Formula Regional. Esteban Masson en Francesco Braschi maakten er in de beide races een Campos dubbelzege van, terwijl Masson en zijn Thaise Campos teamgenoot Tasanapol Inthraphuvasak ook al beide poles pakten. Campos succes over de hele lijn dus. Dat weerspiegelt zich ook in het kampioenschap waar Braschi leidt met 77 punten, voor Masson (68). (Foto: ©eurocup3.org)
  • F4 Spanje – Een ander Campos feestje op Aragon was er in het Spaanse Formule 4 kampioenschap waar Christian Ho, de man uit Singapore, zijn eerste pole pakte. Ho controleerde vervolgens race 1 om de zege toch nog uit handen te geven aan zijn teamgenoot Enzo Deligny, met een bestraffing voor track limits. Bij Campos gingen ze verder op het elan met een pole van Matteo De Palo voor race 2, een race waarin Ho echter zijn weerwraak nam en de zege opeiste. Zondag was er in de afsluitende race dan een verrassende overwinning voor de Fransman Theophile Nael van Sainteloc. In het kampioenschap leidt zijn landgenoot Clerot met 82 punten voor Ho (74) terwijl Nael komt aansluiten met 71 punten.
  • Euroformula en F4 Italië – Deze series waren afgelopen weekend te gast op Spa-Francorchamps. Hoe het daar verliep kon u al lezen hier:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.