F1: eerste Grace Influential Positive Impact Award naar Mercedes AMG F1

Tijdens een viering die dit weekend tijdens de Grand Prix van Monaco werd bijgewoond door prominenten uit de sector, werd het Mercedes AMG F1 Team uitgeroepen tot winnaar van de eerste Grace Influential Positive Impact Award.

Met de bekroonde F1-presentatrice Louise Goodman als gastvrouw en partner Pirelli als gastheer, werden de gasten uitgenodigd om videobeelden te bekijken van de inzendingen die de vooruitgang in het kampioenschap naar een duurzame toekomst aantoonden. De lat lag hoog, met inzendingen die betrekking hadden op milieuduurzaamheid, technologische innovatie, empowerment van vrouwen, ontwikkeling van talent en gezondheid.

Mercedes won met hun ambitieuze en brede Accelerate 25-programma, waarmee het team heeft toegezegd tegen 2025 25% van de nieuwe teamleden uit ondervertegenwoordigde groepen aan te werven. In slechts twee jaar tijd hebben ze al grote stappen gezet om dit doel te bereiken: het aantal vrouwelijke teamleden is met 25% gestegen en het aantal werknemers met een etnische minderheidsachtergrond is verdrievoudigd. In overeenstemming met de VN-doelstellingen 4, 5 en 10 voor duurzame ontwikkeling wil Mercedes getalenteerde studenten uit ondervertegenwoordigde groepen inspireren en motiveren voor een loopbaan in de bèta/techniek via samenwerkingen met de Mulberry Schools Trust, de Stemettes, de Association for Black and Minority Ethnic Engineers, de Sutton Trust en het Business Disability Forum. McLaren Racing en Alfa Romeo werden speciaal geprezen voor hun initiatieven, die respectievelijk op de tweede en derde plaats eindigden.

Bradley Lord, Communications Director bij Mercedes, was dan ook opgetogen: “We zijn erg blij dat we als eerste de Princess Grace Positive Impact Award hebben gewonnen, zeker gezien de kwaliteit van de projecten bij alle F1-teams. Het was geweldig om te zien hoe alle teams het wereldwijde platform van de sport gebruiken om te inspireren en kansen te creëren. Bij Mercedes geloven we dat een meer divers en inclusief team leidt tot betere prestaties op het circuit. Onder leiding van onze fantastische Human Resources-groep werd in december 2020 Accelerate 25 gelanceerd om alle voordelen van een diverser team te realiseren. Tot nu toe hebben we positieve veranderingen gezien in de samenstelling van ons team en hebben we inspirerende ervaringen voor jonge mensen gecreëerd om te laten zien hoe F1 in de toekomst een bèta/technische carrièremogelijkheid kan zijn. Dit is een engagement op lange termijn, en we staan nog maar aan het begin van onze reis; we zullen de komende maanden en jaren ons werk voortzetten om een meer inclusieve sport te helpen opbouwen en een performanter Mercedes-team te worden.