GT World Paul Ricard: 57 deelnemers voor generale repetitie voor 24 Hours of Spa

Voor de tweede manche van de GT World Challenge Europe Endurance Cup zien we 57 wagens op de deelnemerslijst van de 6 Uur van Paul Ricard staan. De race valt amper vier weken voor de 24 Hours of Spa en geldt als een generale repetitie.

Foto: © SRO

Audi en Mercedes-AMG voeren de deelnemerslijst aan met elk elf auto’s, gevolgd door Porsche (10) en Lamborghini (9). BMW telt er zeven, McLaren en Ferrari allebei vier, terwijl er één Aston Martin is. Van de actieve teams hebben Iron Lynx, AF Corse, Garage 59 en Team WRT allemaal al een zege behaald op het circuit van Paul Ricard. Het Marc VDS-team, dat nu deel uitmaakt van het Boutsen VDS-partnerschap, heeft ook op het circuit gewonnen. 

De grootste klasse is de Bronze-klasse met achttien wagens, tegen zeventien in Pro tien in Silver, zeven in Golf en vijf in Pro-Am.

Negen actieve rijders hebben hier al eens een overwinning behaald. Audi Sport-rijders Christopher Mies en Christopher Haase deden dat 11 jaar geleden, toen ze zegevierden bij het eerste bezoek van de serie aan Circuit Paul Ricard in 2012. Zes rijders maken hun debuut in de serie op Circuit Paul Ricard: Stephane Denoual en Emil Caumes (#22 CLRT Porsche), Bruno Baptista en Adalberto Baptista (#89 Akkodis ASP Mercedes-AMG) en Kerong Li en Jean-Francois Brunot (#70 Leipert Motorsport Lamborghini).

De race start op zaterdag 3 juni om 18u00.

Deelnemerslijst:

https://www.gt-world-challenge-europe.com/entry-list/2023/circuit-paul-ricard-1000km

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.