F1 Monaco: Ferrari en Red Bull snelste in vrije trainingen

De eerste vrije trainingen voor de Grote Prijs van Monaco zijn achter de rug en die verliepen niet zonder incidenten. In beide oefensessies waren er brokken, onder andere bij Carlos Sainz (Ferrari). Red Bull eindigde buiten de top drie in de eerste vrije training, maar Max Verstappen (Red Bull) liet in de tweede vrije training de snelste tijd noteren.

(Foto: © Ferrari)

Carlos Sainz (Ferrari) zette de snelste tijd neer in de eerste vrije training, een 1:13.372. Fernando Alonso (Aston Martin) kwam drie tienden tekort, Lewis Hamilton was derde op iets meer dan zes tienden. Sergio Pérez was de eerste Red Bull-rijder op de vierde plek. Alex Albon (Williams) maakte vervroegd een einde aan de eerste vrije training door een crash met code rood als gevolg.

Sainz kon niet herhalen wat hij in de eerste oefensessie deed, want de Spanjaard eindigde in de muur op exact dezelfde manier als zijn ploegmaat Charles Leclerc tijdens de kwalificatie in 2021. Max Verstappen (Red Bull) zette de snelste tijd neer, Leclerc volgde op ongeveer zes honderdsten. Sainz eindigde ondanks zijn crash op de derde plek.

Alle F1-actie zit erop voor vandaag. Morgen wordt vanaf 12u30 de derde vrije training afgewerkt. De kwalificatie volgt om 16u00.