GT2 Red Bull Ring: PK Carsport in de achtervolging

De Fanatec GT2 European Series trekt dit weekend, 26-28 mei, naar het Oostenrijkse Stiermarken voor de tweede race van het seizoen 2023 en dat op de Red Bull Ring.

Foto: © SRO

De thuisbasis van de Oostenrijkse Formule 1 Grand Prix is voor het tweede achtereenvolgende jaar gastheer van de Europese GT2-serie. Het 4,318 kilometer lange circuit, gelegen aan de voet van het Steiermark-gebergte in Spielberg, is een van de mooiste circuits op de kalender, perfect voor moderne GT2-machines.

De tweede meeting van het seizoen volgt op de openingswedstrijd in Monza, Italië, vier weken geleden. Daar behaalden de Audi-teams van Henry Hassid en Anthony Beltoise van LP Racing en Peter Guelinckx en Stienes Longin van PK Carsport elk een Pro-Am-racezege. Door hun problemen in de eerste race, telt PK Carsport wel 15 punten minder dan LP Racing.

Zij worden op de tweede plaats vergezeld door de Team True Racing KTM van Nicolas Saelens en Stefan Rosina en de LP Racing Audi van Pierre Kaffer en Michael Doppelmayr uit Oostenrijk – beide teams kenden vorige maand ook een mix van tegenslag en podiumresultaten.

De tweede meeting van de Fanatec GT2 European Series begint op vrijdag 26 mei met vrije trainingen om 9u15 en 13u00, gevolgd door de kwalificatie om 16u35. De races vinden op zaterdag plaats, met twee wedstrijden van 50 minuten respectievelijk om 09u30 en 14u45.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.