Crowdstrike Spa 24: Lilou Wadoux vervoegt vader en zoon Machiels

Stilaan vullen de laatste lege zitjes zich bij de teams die aan de 75ste 24 Hours of Spa deelnemen, op. Bij vader en zoon Louis en Jef Machiels en de Italiaan Andrea Bertolini zien we de jonge Française Lilou Wadoux. Wadoux won recent nog als eerste vrouw de LM GTE-klasse tijdens de Belgische manche van het FIA WEC, uiteraard met Ferrari.

Het is bijzonder leuk dat Lilou bij ons aansluit”, aldus Louis Machiels die al driemaal zijn klasse won in de 24 Hours of Spa. De tweevoudige kampioen Pro/Am uit de Blancpain Series komt met zijn AF Corse Ferrari 488 GT3 uit in de Bronze-klasse, samen met zijn vaste teamgenoten Jef Machiels en Andrea Bertolini en uiteraard ook Lilou Wadoux. “Ze heeft al bewezen dat ze aan een stuur kan draaien en is dus een versterking voor het team. We mikken toch op een podium in de klasse.”

Ik kijk enorm naar mijn première in Spa uit, zeker aan de zijde van iemand als Andrea Bertolini, maar ook Louis heeft als gentlemen driver een zeer mooi palmares”, lacht Wadoux die uit het Noord-Franse Amiens afkomst is. In 2021 nam Wadoux het onder meer tegen Ugo De Wilde op in de Alpine Europa Cup, waarna ze richting LMP2 en FIA WEC trok. Dit jaar is ze officieel Ferrari-rijder in het FIA WEC en nu maakt ze dus haar debuut in de 24 Hours of Spa.

De 24 Hours of Spa heeft op 1 en 2 juli plaats.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.