GT: Maserati in laatste rechte lijn met GT2-wagen

Maserati heeft YCOM uitverkozen om het merk met de drietand terug te brengen in de GT-kampioenschappen. De fabrikant uit Modena en de toonaangevende onderneming in geavanceerde technologie – een specialist in de ontwikkeling van autosportprojecten en een wereldwijd erkende expert in het ontwerpen en produceren van lichtgewicht composietconstructies – zijn een technologische samenwerking aangegaan voor de nieuwe Maserati GT2.

Na zijn debuut in seizoen 9 van het ABB FIA Formule E kampioenschap keert Maserati in de autosport nu ook terug in het GT-racen. Het merk gaat wagens leveren aan teams die ermee willen uitkomen in de Fanatec GT2 European Series. Al vanaf de beginfase van dit project bleek YCOM de ideale partner te zijn. De onderneming is actief in de Formule 1, de 24 Uur van Le Mans, het GT-racen en de Formule E. Het bedrijf is gevestigd in de ‘Motor Valley’ regio en gaat een belangrijke bijdrage leveren aan, en een stempel drukken op het gebied van productontwikkeling en after-sales ondersteuning aan de teams. YCOM is opgericht in 2008 om autosportprojecten te ontwikkelen en past zijn autosport-knowhow nu toe op nieuwe gebieden. Daarmee weerspiegelt de onderneming perfect de racevisie van Maserati voor de toekomst.

De Maserati GT2 kreeg begin maart op het Autodromo Varano de’ Melegari zijn shakedown en ondergaat momenteel een reeks tests, in aanloop naar de officiële onthulling van het model tijdens de 24 Uur van Spa-Francorchamps, alvorens later dit jaar te debuteren in de Fanatec GT2 European Series.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.