Ring 24: Mercedes goed voor eerste besttijd, Belgen mee vooraan

De eerste kwalificatiesessie van drie op de Nürburgring zit erop en de eerste snelste tijd is voor Mercedes-AMG  en het trio Haupt-Love-Maini. Zij waren met een tijd van 8min14.785 iets meer dan een seconde sneller dan de eerste Audi, het exemplaar van Scherer Sport, met Schramm-Beretta-Winkelhock-Feller. BMW was goed voor de derde plek, met de #101 Walkenhorst Motorsport M4 van Krognes-Giermaziak-Krohn-Soucek. 

De eerste kwalificatie verliep quasi vlekkeloos en van 132 wagens legden er 126 minstens één ronde af. Vijf wagens konden niet één volle ronde afleggen en één bolide, de #76 Toyota Supra, kwam niet aan rijden toe. Onze landgenoot Gilles Magnus (Team Car Collection Audi R8) raakte in de slotfase dan weer van de baan, mogelijk na een lekke band. 

Vooraan waren de beste Belgen Dries Vanthoor en Maxime Martin (Rowe BMW) op de zevende stek, terwijl Frederic Vervisch en Gilles Magnus respectievelijk als negende en tiende eindigden, beide in een Audi. Laurens Vanthoor (Porsche) werd achttiende, Alessio Picariello (Porsche) 23ste. 

De nachtsessie begint vanavond om 20u00 en duurt tot 23u30.   

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.