Eifel Rallye Festival: onder andere broers Neuville en Blomqvist aanwezig

Vorig jaar bracht WRC-ster Thierry Neuville de fans in vervoering met zijn privé Peugeot 306 Maxi en won hij het ‘screamer’-klassement. Vanwege de voorbereidingen voor de WRC-manche in Finland kan Neuville dit keer niet aan de start staan, maar zegt hij: “Na de tests kom ik terug uit Finland, zodat ik er in ieder geval als toeschouwer bij kan zijn”. Zijn ogen zullen zeker gericht zijn op zijn twee jongere broers, die in auto’s uit zijn privécollectie gaan rijden. Yannick Neuville zal in een originele Citroën DS3 WRC rijden, maar het is nog niet definitief welke auto Tom Heindrichs, de jongste van de gebroeders Neuville, aan de start zal brengen.

(Tekst: © Koen Nuyts – Foto: © Ayrton Debeck)

De lijst met bekende deelnemers aan deze reünie van de historische rallysport wordt steeds groter. Oud-wereldkampioen Stig Blomqvist zal een van de rariteiten uit de Audi Tradition-collectie naar de Eifel brengen, net als Harald Demuth. Nikolaus ‘Niki’ Schelle zal weer aan de start verschijnen in de Suzuki Ignis Super 1600 waarmee hij vorig jaar een hoorbare vergelijking had met Neuville voor het ‘screamer’ klassement.

Het jubileum van Alpine-Renault heeft ook Jean-Pierre Nicolas naar Daun gelokt. De oude fabrieksrijder voor de ‘Blues’ droeg met zijn overwinning op Corsica bij aan de wereldtitel van het merk in 1973. In 1972 won hij de Olympia Rally tussen Kiel en München in een A110. Na zijn actieve carrière was de Fransman teambaas bij het fabrieksteam van Peugeot, waar hij in 2000 en 2002 wereldkampioenschappen vierde met coureur Marcus Grönholm.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.