MotoGP Le Mans: Bezzecchi wint de duizendste!

De duizendste wedstrijd van het WK werd een spektakelstuk en vooral Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Ducati) maakte indruk met zijn zege!

Foto: © motogp.com

Het werd een felbevochten wedstrijd waarin meerdere rijders in de beginfase naar de leiding gingen. Geen van de toppers gaf een duimbreed toe en er werd een stevige strijd gevoerd. En dat leverde ook zijn slachtoffers op. Bagnaia (Ducati) en Binder (KTM) clashten, Marc Marquez (Honda) ging onderuit en ook Jack Miller (KTM) kende zijn valpartij. Enkel Marco Bezzecchi knokte zich met de Mooney VR46 Ducati naar de leiding en bleef ook quasi foutloos. Jorge Martin (Pramac Ducati) kende meerdere momenten en moest zich telkens weer naar voren vechten, het leverde hem uiteindelijk een tweede plaats op en het was zijn teamgenoot en publiekslieveling, de Fransman Johann Zarco die vanuit het peloton alsnog een derde plaats veroverde. “Pecco” Bagnaia blijft aan de leiding van de tussenstand, maar ziet wel Bezzecchi naderen tot op…één punt!

Beste resultaat voor Baltus

In Moto2 werd het een dominante zege voor Tony Arbolino (Elf Marc VDS Racing Team). De Italiaan pakte de kop, zag rivaal en teamgenoot Sam Lowes in het grind gaan en liep uit, enkel om de race gestopt te zien met rode vlag na een kwalijk uitziende crash van drie rijders, gelukkig zonder erg voor de rijders. Na de herstart was het weeral Arbolino die aan de kop ging en ook deze keer de gaf hij de leiding niet meer uit handen. Achter hem werd er stevig gebakkeleid voor de overige podiumplaatsen. Die gingen naar Filip Salac (QJ Motor Gresini) en Alonso Lopez (CAG Speed Up). Door meerdere incidenten lukte onze landgenoot Barry Baltus (RW Racing GP) in een zevende plaats, zijn beste resultaat tot nu toe.

In Moto3 was er een overtuigende overwinning voor Daniel Holgado (Red Bull KTM Tech 3), die de hele wedstrijd aan de leiding reed en Ayumu Sasaki (Liqui Moly Husqvarna Intact GP) en Jaume Masia (Leopard Racing) achter zich hield.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.