Belcar Zolder: Wauters en Linthout winnen voor Totaalplan Racing openingsmanche

Cédric Wauters en Kenneth Linthout wonnen vanmiddag op Circuit Zolder, in het kader van het New Race Festival, met hun Lamborghini Super Trofeo de eerste wedstrijd van het seizoen. Na een spannende race van drie uur bleven ze de PK Carsport Audi van het trio Longin-Longin-Guelinckx en de Belgium Racing Porsche van Derdaele-Cool voor. Hamofa Motorsport triomfeerde in zowel GTB als TA en VDW Motorsport won TB.

Cédric Wauters beschikte over een voorsprong van elf seconden toen op een half uur van het einde een Full Course Yellow werd opgevolgd door een safety car. Het leek een eindsprint te gaan worden tussen de leidende Lamborghini, gevolgd door Stienes Longin met de Audi en de twee Belgium Racing Porsche van respectievelijk Koen Wauters en Dylan Derdaele. Er zat echter een wagen uit de TB-klasse tussen de Lamborghini en de Audi. Cédric Wauters ging bij het versnellen voor de herstart vroeg op het gas waardoor hij zijn initiële voorsprong recupereerde doordat zijn concurrenten achter de TB-wagen moesten blijven. De koppositie van de Lambo kwam niet meer in gevaar en Wauters en Kenneth Linthout wonnen met 11,359 seconden voorsprong op Peter Guelinckx en Bert en Stienes Longin. Dylan Derdaele en Michael Cool vervolledigden het podium.

De tweede Porsche van Belgium Racing, in handen van Koen Wauters en Jos Menten, zag als vierde de geblokte vlag en het duo Michiel Haverans en Philippe Wils werd met een Porsche van RedAnt Racing vijfde.

Een prachtige zondag voor Hamofa Motorsport

Het werd een zeer succesvolle openingswedstrijd voor Hamofa Motorsport en de broers Verhoeven. Rob en Kris Verhoeven wonnen met hun BMW M4 GT4 overtuigend GTB en Mark Verhoeven zegevierde in gezelschap van Brent Verheyen met de BMW M2 CS Racing van het team in de snelste toerismeklasse, TA.

De M4 GT4 reed zo goed als de volledige wedstrijd aan kop van GTB en won oververdiend. Alexander Borgmans en Maxim De Witte werden met het exemplaar van Alnimax Racing tweede en de derde plaats was voor Terclavers-Terclavers-Zaenen in een BMW van TCL Motorsport by AR Performance.

Bij hun debuut in het Endurance Championship leken Maxim Van Den Hove, Wim Bradt en Gunther Van Den Hove (GTE Racing Team – Cupra TCR) lange tijd op weg naar winst in TA. Brent Verheyen kwam in de Hamofa BMW echter stelselmatig dichter en Hamofa kon de laatste Full Course Yellow benutten om een tweede verplichte pitstop te maken. Zo zegevierde uiteindelijk de BMW voor de Cupra. Met een derde plaats mochten Julie Kenis en Juna-Jane De Keersmaecker (JDK by G&A Racing – BMW) voor het eerst bij een race om het uithoudingskampioenschap op het podium plaatsnemen.

Ron Van De Water en Nico Vangeel verzilverden hun polepositie in TB. Ze wonnen met hun BMW E46 van VDW Motorsport verdiend de klasse, voor de JJ Motorsport BMW van Tom en Guido Werckx. Vincent Convents, Steve Raymakers en Jarne de Meulder (Convents Racing Team – BMW) werden derde.

Uitslag

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.