GT World Brands Hatch: zege voor Drudi-Feller, Rossi-Martin en Vanthoor-Weerts staan mee op het podium

De tweede race van het weekend ging naar Mattia Drudi en Ricardo Feller. De Tresor Orange 1-rijders wonnen met hun Audi voor twee BMW M4 GT3 van Team WRT. Valentino Rossi, zichtbaar zeer tevreden, mocht voor de eerste keer in zijn carrière op het podium van GT World plaatsnemen. De motorlegende werd samen met Maxime Martin tweede. Dries Vanthoor en Charles Weerts werden derde.

(Foto: © SRO)

Na iets minder dan 20 minuten racen, zorgde een in het grind gestrande Boutsen VDS Audi voor een Full Course Yellow die gevolgd werd door een safety car. Dit bracht het veld opnieuw samen alvorens de verplichte pitstops na de herstart zouden worden afgewerkt. Maxime Martin lag toen derde, Gilles Magnus (Comtoyou – Audi) vierde en Dries Vanthoor, gestart vanaf plaats dertien, was opgeklommen naar negen.

Na een snelle pitstop van Tresor Orange 1 had Mattia Drudi na de pitstops de koppositie in handen. Valentino Rossi was tweede en Charles Weerts, na prima werk in de pits van Team WRT, derde. De stand vooraan bleef ongewijzigd waarbij het Audi-duo met een voorsprong van 3,7 seconden op Rossi-Martin won. Charles Weerts volgde op net geen seconde van Rossi.

Gilles Magnus en Finlay Hutchinson (Comtoyou – Audi) werden negende algemeen en tweede in Gold. De winst in deze klasse ging naar Calan Williams-Niklas Krütten (Team WRT – BMW).

Voor het duo Adrien De Leener-Christian Engelhart (Dinamic GT Huber Racing – Porsche) werd het een twaalfde positie. Baptiste Moulin en zijn teamgenoot Marcus Paverud (VSR – Lamborghini) finishten zestiende en tweede in Silver. Frédéric Vervisch en Nicolas Baert (Comtoyou – Audi) zagen als 21ste de finish.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.