BK Rallycross: tweede wedstrijd in Valkenswaard

Voor de tweede wedstrijd tellende voor het Belgische kampioenschap rallycross trokken de rijders het voorbije weekend naar het Eurocircuit in het Nederlandse Valkenswaard nabij Eindhoven.

foto’s J Dingenen

De wedstrijd werd over twee dagen verspreid waarbij op zaterdag reeds twee van de vier te rijden heats werden afgewerkt. De overige reeksen en de (halve) finales waren voor zaterdag.

In RX3 was de overwinning voor Peugeot-rijder Yves Teelen die Davy Van Den Branden (Citroën DS3) achter zich wist te houden. Teelen wist ook drie van de vier reeksen te winnen. Van Den Branden zal dan weer niet helemaal ontevreden zijn met het resultaat na een moeilijke start op zaterdag.

In de klasse Supernationals boven 2000cc kregen we met Ludo Hermans (Volvo S40) eerder een verrassende winnaar. Kristof Bex, torenhoog favoriet, kampte in zijn halve finale met een lekke band onder zijn Volvo S40 en behaalde zelfs geen finale. Ook Glenn Cools kwam niet in de finale terecht, hij kreeg na stevige duels in zijn halve finale de zwarte vlag toebedeeld.

In de druk bezette klasse Supernationals onder 2000cc was BMW-rijder Martijn Vanhove de beste na vier reeksen, mede dankzij twee snelste tijden. Vanhove won uiteindelijk ook de finale waar hij Steve Volders (Volvo C30) voorbleef.

Mark Van Eyken won de klasse Superbubby RX, Eric Borguet won bij de klasse Cross Car Senior en in de klasse Cross Car Junior was de zege voor Jordan Genten.