GT World Brands Hatch: Marciello-Boguslavskiy winnen race 1, Vanthoor-Weerts derde

Raffaele Marciello en Timur Boguslavskiy wonnen op het circuit van Brands Hatch in Groot-Brittannië de eerste wedstrijd van 2023 om de Sprint Cup. De Mercedes-rijders bleven nipt het duo Luca Drudi-Ricardo Feller (Tresor Orange 1 – Audi) voor. Titelverdedigers Dries Vanthoor en Charles Weerts (Team WRT – BMW) begonnen met een derde plaats aan het seizoen.

(Foto: © BMW M Motorsport)

Raffaele Marciello, die van pole was vertrokken, bleef zo lang mogelijk aan het stuur van de AKKODIS ASP Team Mercedes-AMG GT3 alvorens de verplichte pitstop uit te voeren. Zijn teamgenoot Boguslavskiy had een ruime tien seconden voorsprong op Ricardo Feller toen hij terug op de baan kwam. Feller werd op zijn beurt van dichtbij gevolgd door Dries Vanthoor. Charles Weerts was zesde toen hij de pits opzocht, waar Team WRT opnieuw een uitstekende pitstop uitvoerde die enkele posities opleverde. Ricardo Feller pushte, maar kwam net te kort om nog een inhaalpoging op Boguslavskiy te wagen. Marciello-Boguslavskiy wonnen uiteindelijk met slechts zes tienden voorsprong op de Audi. Het Belgische duo Vanthoor-Weerts werd met 3,6 seconden achterstand derde. De Comtoyou Audi van Légeret-Haase eindigde vierde.

Adrien De Leener kende een ongelukkige slotronde. De Belg reed knap vierde, maar zijn Dinamic GT Huber Racing Porsche vertraagde met de finishlijn in zicht. De Leener en zijn teamgenoot Christian Engelhart werden achtste, één plaats voor het Belgische duo Frédéric Vervisch-Nicolas Baert (Comtoyou – Audi).

Aurélien Panis en Alberto Di Folco wonnen met een Audi van Boutsen VDS de Gold Cup en werden tiende algemeen. De Team WRT BMW van Maxime Martin en Valentino Rossi zag als vijftiende de finishvlag. Gilles Magnus en Finlay Hutchison (Cometoyou – Audi) werden achttiende algemeen en vijfde in Gold. Baptiste Moulin werd met de Noor Marcus Paverud (VSR – Lamborghini) 25ste algemeen en zesde in Silver.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.