Belcar Zolder: eerste reactie van poleman Wauters na kwalificatie: “Cruciaal om zo weinig mogelijk verkeer te hebben”

Cédric Wauters heeft in de #20-wagen van Totaalplan Racing de pole gepakt. Tijdens de kwalificatie voor de opener van het Belcar Endurance Championship op het Circuit Zolder was hij de snelste voor de #1-wagen van PK Carsport en de #2-wagen van Russell Racing.

(Foto: © Benny Houbrigts)

Het team van Totaalplan Racing was duidelijk tevreden met de polepositie voor de openingsrace van het Belcar Endurance Championship. Cédric Wauters had daarvoor gezorgd. “Dat is een uitstekende start van het seizoen”, zei Wauters na afloop. “Ik kon die tijd waarschijnlijk nog verbeterd hebben, maar we mogen enorm tevreden zijn. De wagen was goed afgesteld en ik voelde me comfortabel.”

Twee elementen vermoeilijkten de kwalificatie voor de teams en rijders. “Door het grote aantal wagens op de baan was het cruciaal om zo weinig mogelijk verkeer tegen te komen tijdens onze snelle ronde. We moesten dus op het juiste moment uit de pits rijden. Het zonnige en warme weer eiste dan weer zijn tol op de banden, na twee ronden voelde ik dat het beste er al van was.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.