MotoGP Le Mans: Jorge Martin pakt sprintrace

Er was al race-actie op Le Mans met de sprintrace voor de MotoGP. Dat werd een dominante zege voor Jorge Martin met de Pramac Ducati. Moto2 en Moto3 werkten hun kwalificatie af.

Foto: © motogp.com

Een felbevochten kwalificatie was er ook al deze voormiddag voor de MotoGP startgrid van zowel de sprintrace als de hoofdrace. De Fransen zagen hun publiekslieveling Fabia Quartararo met de Yamaha stranden in de Q1 terwijl het gevecht om de pole, in Q2, een clash werd tussen twee wereldkampioenen. Het was uiteindelijk Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) die voor 58 duizendste de pole wegkaapte voor de neus van Marc Marquez (Repsol Honda Team), terug van weggeweest. De eerste startrij werd vervolledigd door Luca Marini (Mooney VR46 Racing Team)

De sprintrace zag al snel Jack Miller (Red Bull KTM) in het grind belanden. Voor de Australiër was de race gereden. Vooraan verschalkte Jorge Martin (Pramac Ducati) fabrieksrijder Bagnaia. Met enkele supersnelle rondes maakte Martin zich vervolgens los van de achtervolgers. Bagnaia had problemen en bij het gevecht tegen een opzittende Marc Marquez, zagen beide kemphanen Brad Binder met de andere KTM langszij komen. De Zuid-Afrikaan verdween snel aan het einder en Bagnaia slaagde er alsnog in voorbij Marquez te gaan. De Spanjaard moest vervolgens ook nog Luca Marini laten voorgaan en eindigde vijfde. Vooraan won Martin autoritair, voor Binder en Bagnaia redde de meubelen met een derde plaats. Hij houdt vast aan de leiding in de tussenstand.

Ook in Moto2 en Moto3 gold het credo dat wie goed presteerde, ook absoluut goed was. Sam Lowes (Elf MarcVDS) zette een nieuw Moto2 baanrecord op weg naar een onbetwiste pole. Onze landgenoot Barry Baltus (Fietenolie Racing GP) liet een mooie tiende startplaats noteren. In Moto3 reed Ayumu Sasaki (Liqui Moly Husqvarna Intact GP) naar een dominante pole.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.