Belcar Zolder: Cedric Wauters en Lamborghini op pole voor de eerste van het seizoen

Cedric Wauters deed tijdens het New Race Festival wat hij ook vorig seizoen in het Belcar Endurance Championship heel vaak deed: naar de polepositie rijden. Wauters was aan het stuur van zijn Totaalplan Racing Lamborghini Super Trofeo bijna een seconde sneller dan de Audi R8 GT2 van de regerende kampioenen, PK Carsport.

Het Belcar-veld mag er zijn, met niet minder dan 34 wagens voor de eerste race van het seizoen. Bovendien telt iedere klasse minstens zeven wagens, waar bovendien voor de komende wedstrijden nog enkele nieuwe inschrijvingen verwacht worden. Het moet gezegd worden, de promotor van het nationale uithoudingskampioenschap heeft prima werk geleverd.

Lamborghini voor Audi 

De eerste kwalificatie van het seizoen was dus een kolfje naar de hand van Cedric Wauters en Lamborghini, met op de plaatsen twee en drie de PK Carsport Audi en de Russell Racing Lamborghini van Corten-Thiers-Van Hooydonk. De eerste Porsche is de 992 GT3 Cup van Derdaele-Cool, op de vierde stek, op minder dan twee seconden van de polepositie. Belgium Racing pakte ook de vijfde stek met Wauters-Menten. 

In GTB gaat de eerste startplaats naar de Hamofa BMW M4 GT4, voor het exemplaar van TCL dat vorige week tijdens de 24H Series in Spa nog een podium in GT4 behaalde. 

In TA was het verrassend geen BMW, maar de Cupra TCR van GTE Racing vooraan, voor de eerste van de BMW M2 CS, de auto van Caprasse-Rasse. In TB tot slot toonde VDW Motorsport zich de betere met een pole voor JJ Motorsport.       

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.