WRC Portugal KP3: Tänak leider na eerste lus

De eerste lus van de rally van Portugal is achter de rug. Kalle Rovanperä (Toyota) klokte de snelste tijd in de derde KP. Ott Tänak (Ford) heeft zijn leidersplaats verstevigt.

(Foto: © M-Sport)

Kalle Rovanperä (Toyota) was de snelste in de derde KP, de laatste proef van de eerste lus. Ott Tänak (Ford) werd tweede op 2,8 seconden, Elfyn Evans (Toyota) gaf 4,1 seconden toe. Dani Sordo (Hyundai) was 5,9 seconden trager, Thierry Neuville (Hyundai) verloor 6,6 seconden. Pierre-Louis Loubet en co-rijder Nicolas Gilsoul vroegen na de finish naar brandblussers, tot grote frustratie bij Loubet. Er zou bij de uitlaat van de wagen iets misgelopen zijn.

Tänak staat na de eerste lus aan de leiding. Hij heeft een bonus van drie seconden op Rovanperä. Sordo zakte een plek en staat derde op 3,6 seconden. Neuville bezet de vierde plek, de Belg heeft al 14,6 seconden goed te maken op de Estse leider. Evans heeft een achterstand van achttien seconden, het duo Loubet-Gilsoul staat 18,8 seconden achter. Takamoto Katsuta (Toyota) komt vandaag niet meer in actie na een technisch probleem.

Adrien Fourmaux is de leider in het WRC2. De Fransman heeft een voorsprong van 6,1 seconden op Andreas Mikkelsen. Oliver Solberg staat 6,9 seconden achter. Yohan Rossel, leider in het WRC2-kampioenschap, staat vijfde op 12,2 seconden.

De volgende lus en de vierde KP starten om 14u35.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.