WRC Portugal KP2: Tänak leidt, rol voor Munster en Louka

De rally van Portugal is deze ochtend van start gegaan, de vijfde manche in het WRC. De eerste proef van de dag was voor Pierre-Louis Loubet (Ford) en copiloot Nicolas Gilsoul. Ott Tänak (Ford) liet de beste tijd noteren in de tweede KP. Voor Grégoire Munster en Louis Louka zat de dag er al snel op.

(Foto: © M-Sport)

De eerste KP van de rally van Portugal ging naar Pierre-Louis Loubet en Nicolas Gilsoul (Ford), het duo was licht verrast na de finish toen ze hun tijd zagen. Dani Sordo (Hyundai) was drie tienden trager. Ott Tänak (Ford) en Kalle Rovanperä (Hyundai) verloren respectievelijk 2,3 en 2,6 seconden. Thierry Neuville zette de zevende tijd neer, vijf seconden trager dan Loubet.

Tänak was in de tweede proef duidelijk de beste, hij was 2,5 seconden sneller dan Sordo. Takamoto Katsuta (Toyota) was de derde snelste op 4,7 seconden. Rovanperä was 5,5 seconden trager, Neuville moest 8,1 seconden prijsgeven.

Tänak heeft na de eerste twee KP’s de koppositie in handen. Sordo volgt op slechts een halve seconde en staat tweede. Rovanperä en Katsuta staan allebei 5,8 seconden achter op de Estse leider. Neuville kijkt tegen een achterstand van 10,8 seconden aan. In het WRC2 zijn Grégoire Munster en Louis Louka na drie kilometer in de eerste KP gerold. Ze zijn allebei ongedeerd. Adrien Fourmaux is er leider.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.