VAS Monteberg: Wim Meulders tevreden na dit weekend

Wim Meulders heeft al 27 jaar ervaring met Porsche op circuit, maar hij besliste vorig jaar om het over een andere boeg te gooien door kennis te maken met de rallysport en dat uiteraard met een Porsche 991 GT3. Meulders stond dit weekend aan de start van de Monteberg Rally, zijn derde rally met de Porsche en zijn zesde rally in zijn prille carrière. Autosportwereld sprak met de man uit Putte.

“We zijn trots dat we de markt van Poperinge gehaald hebben”, gaat Wim Meulders van start. “Dat was ook onze doelstelling: uitrijden en ervaring opdoen op de West-Vlaamse wegen. We hebben bewust niet te veel naar het klassement gekeken en zijn de eerste lus rustig gestart om later wat op te bouwen. Dat is ook vaak goed gelukt, al bleven de proeven uitdagend, maar wel ook erg leuk. Met de krachtige Porsche en achterwielaandrijving waren de gladde secties en vuile bochten door het couperen toch soms verraderlijk. We hebben er dus zeker van genoten en waren tevreden met de geboekte vooruitgang. Het is op de laatste proef op de Monteberg nog wel even spannend geweest. Net voor een rechts linkse combinatie lag de baan plots zeer nat door de regen en dus glad. Op de allerlaatste proef nog een uitstapje doen in het veld is niet goed voor de hartslag.”

Met drie aankomsten op drie starts is het team dan ook zeer tevreden over de wagen. “De Porsche is zeker een uitdagende wagen, maar we zijn erg tevreden over de betrouwbaarheid tot nu toe.”

We polsten even bij Meulders waar we hem nog aan het werk mogen zien. “We willen vooral VAS rally’s rijden om zoveel mogelijk ervaring op te doen. De sfeer en verstandhouding tussen de piloten en teams is er ook goed en tijdens de Monteberg Rally was de organisatie ook weer top. Mogelijk is de volgende afspraak de ORC rally en we kijken ook al uit naar onze “thuisrally” in Kasterlee waar we onze nieuwe hoofdsponsor en de andere sponsors kunnen ontvangen,” sluit Meulders af.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.