Ardenne Roads: nu ook elektrisch

Nadat Trajectoire twintig edities van de Ardenne Roads organiseerde, de bekende regularity proef voor historische wagens, verandert de organisator het geweer in 2023 van schouder. Het gloednieuwe evenement Spa Francorchamps Revival (07-09 september) is een logisch vervolg op de vroegere initiatieven, daar waar de eerste Ardenne Roads EcoRally by Volkswagen ID., die van 22 tot en met 24 juni plaatsvindt, zich op de regularity met elektrische voertuigen zal richten!

(persbericht)

Het is vooral een kans die Trajectoire met beide handen heeft willen grijpen”, aldus Jean-François Devillers, de organisator. “Er bestaat al geruime tijd een Bridgestone Eco Rally Cup die door de Fédération Internationale de l’Automobile of FIA wordt georganiseerd. Deze competitie, met de waarde van een wereldkampioenschap, is voorbehouden aan voertuigen die 100% elektrisch aangedreven zijn. De basis van de competitie is de regularity op open wegen en het verbruik. Deze Bridgestone Eco Rally Cup doet al diverse landen aan, zoals Portugal, Spanje, Italië, Slowakije, Monaco, Zwitserland, Tsjechië en Zweden. België staat dus vooralsnog niet op de kalender en een nieuwe proef in het centrum van Europa was voor de FIA zeker interessant. We hebben de analyse gemaakt, gekeken naar andere soortgelijke evenementen en de eerste Ardenne Roads EcoRally by Volkswagen ID. is geboren! De proef vindt op donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 juni plaats, met als centrum Marche-en-Famenne.”

Op het menu staan goed 250 tot 350 kilometer per dag, tijdelijke laadinstallaties op het hoofdkwartier van het evenement en een deelnemersveld van 40 wagens, meteen de eerste concrete elementen van de Ardenne Roads EcoRally by Volkswagen ID.. “Wat betreft de indeling van de proef vinden op donderdag 22 juni de technische en administratieve controles plaats, naast een proloog die de startorde bepaalt”, gaat Jean-François Devillers verder. “Op vrijdag starten dan de proeven op openbare weg, met een terugkeer naar Durbuy waar het diner van de proef plaatsvindt. Op zaterdag gaan de deelnemers dan weer de weg op, met een finish in de namiddag en een prijsuitreiking avonds.”

Nu de Ardenne Roads EcoRally by Volkswagen ID. officieel is aangekondigd, is Trajectoire nog steeds in gesprek met invoerders, concessiehouders en ander bedrijven die op deze manier de elektrische wagen in de spotlights willen zetten. Ook specialisten uit de wereld van de regularity voor oudere wagens hebben hun interesse al laten blijken.

Voor deze eerste editie, met een parcours van de hand van Robert Rorife, met onder meer een test-drive op de site van het grondstation van ruimtecommunicatie in Lessive, zal de Ardenne Roads EcoRally by Volkswagen ID. een observator van de FIA ontvangen”, aldus nog Jean-François Devillers. “Ons doel is dan ook om in 2024 deel van de Bridgestone Eco Rally Cup uit te maken!

Het project Ardenne Roads EcoRally by Volkswagen ID. heeft groen licht gekregen. Vanaf nu zal er dan ook regelmatig gecommuniceerd worden over een mooi startveld.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.