Spa-Classic: elfde editie met meer dan 400 wagens

Van 12 tot en met 14 mei vindt op het Circuit de Spa-Francorchamps de elfde editie van de Spa-Classic plaats. Meer dan 400 wagens worden onderverdeeld in negen klassen, waaronder ook een nieuwe F1-categorie. De deelnemers komen uit twintig verschillende landen, een dertigtal Belgen komen aan de start.

(Foto: © Spa-Classic)

De iconische wagens behoren toe aan verzamelaars en hobbycoureurs van een hoog niveau. 430 wagens zijn er ingeschreven, die worden onderverdeeld in negen klassen: CER1 & 2, Group C, Endurance Racing Legends, Heritage Touring Cup, Sixties’ Endurance, Fifties Legends, The Greatest Trophy, 2L Cup en de nieuwe Formula Legends 3.5L. Viermaal zullen de historische F1-bolides op de baan komen.

Vrijdag en zaterdagvoormiddag staan de vrije trainingen en kwalificaties gepland. Op zaterdagnamiddag en zondag worden de races afgewerkt. Bij sommige klassen bepaalt één race de winnaar, bij andere klassen zijn dat er twee. In de Heritage Touring Cup staan er ook ’s nachts enkele sessies op het programma, waaronder een race op zaterdag tot na middernacht.

Naast de actie op de baan zal er naast het circuit ook heel wat te zien zijn. Een veertigtal clubs en individuele autobezitters stellen samen meer dan 700 wagens naast het circuit.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.