Formule E Monaco: de parel van de stratencircuits

Na de twee races in Berlijn trekt de Formule E naar het prinsdom Monaco voor de negende manche van het seizoen. In tegenstelling tot twee weken geleden wordt er dit weekend maar één race afgewerkt. Voor het tweede jaar op een rij wordt de volledige lay-out gebruikt. Vorig jaar triomfeerde Stoffel Vandoorne in de straten van Monaco.

(Foto: © Formula E)

Het stratencircuit van Monaco is het meest prestigieuze en gekende stratencircuit in de wereld. Dit weekend zullen er voor de zesde keer Formule E-bolides door de Monegaskische straten razen, maar het is nog maar de tweede keer dat de volledige lay-out gebruikt wordt. Tot vorig jaar werd het deel met onder andere de Grand Hotel Hairpin en de bekende tunnel overgeslagen. Ter vergelijking: de poletijd in de Formule E was vorig jaar 1:29.839 (Mitch Evans), in de Formule 1 was dat een 1:11.376 (Charles Leclerc). Vorig jaar was Stoffel Vandoorne (DS Penske) de beste in Monaco, hij finishte voor Mitch Evans (Jaguar) en Jean-Éric Vergne (DS Penske).

In de WK-stand staat Pascal Wehrlein (Porsche) aan de leiding met 100 punten, maar na vier opeenvolgende races zonder top vijf-plek ziet hij de concurrentie naderen. Nick Cassidy (Envision) komt nog slechts vier punten tekort. Vergne volgt op de derde plek met 81 punten, Vandoorne staat elfde met 26 punten.

Alle sessies worden op zaterdag afgewerkt. Om 7u25 start de eerste vrije training, de tweede oefensessie volgt om 9u05. De kwalificatie start om 10u40, de race start om 15u03.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.