Super GT Fuji: Baguette niet gelukkig met resultaat

De 450 kilometer van Fuji, de tweede manche van de Japanse super GT, werd de voorbije nacht van woensdag op donderdag verreden op het Fuji Speedway International Circuit. Aan het eind van de race eindigden de kampioenen van 2022, Bertrand Baguette en Hiramine Kazuki op de negende plaats algemeen.

De zon scheen voor een van de meest prestigieuze evenementen van het Super GT-seizoen en de fans waren in groten getale aanwezig om de tweede race van het kampioenschap te volgen. De race over 100 ronden werd niet onderbroken.

Als twaalfde op de grid nam Bertrand als eerste het stuur van de MARELLI IMPUL Z Nissan. In de eerste ronden heroverde de Belg zijn positie en vocht zich een weg door het peloton naar de zesde plaats. Als derde in het klassement gaf hij in ronde 36 tijdens een late pitstop het stuur over aan zijn teamgenoot. Zonder incidenten kwam Hiramine Kazuki als negende over de finish. 

Bertrand Baguette kon uiteraard niet gelukkig zijn, na een eerdere moeilijke start van het kampioenschap in Okayama waar het duo zevende werd: “Ik had een goede start en zat al snel vast in een klein peloton dat vocht voor de zesde plaats. Ik probeerde zoveel mogelijk brandstof te sparen, maar ik kon het tempo niet verhogen. Helaas zaten we dit weekend niet echt in de wedstrijd en we profiteerden van enkele uitvallers om als negende te eindigen. We moeten de gegevens analyseren en oplossingen vinden om in de volgende races efficiënter te zijn. Het spijt me voor de fans, het is niet de prestatie die ze van ons hadden verwacht, maar we zullen hard werken om ervoor te zorgen dat we in Suzuka weer aan de top komen.” 

Baguette en Kazuki staan voorlopig achtste in het klassement in het vooruitzicht van de derde race van het seizoen, begin juni in Suzuka.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.