F1 Azerbeidzjan: Pérez wint smakeloze race

Sergio Pérez (Red Bull) heeft een flauwe Grote Prijs van Azerbeidzjan gewonnen. De Mexicaan ging al snel langs de poleman Charles Leclerc (Ferrari) en behield de koppositie. Ploegmaat Max Verstappen kwam als tweede aan, Leclerc werd derde.

(Foto: © Red Bull Racing)

De actie die het stratencircuit in Baku al vaak afleverde, bleef uit tijdens deze editie van de GP van Azerbeidzjan. Charles Leclerc (Ferrari) vertrok vanop de polepositie, maar was de leiding al snel kwijt. Max Verstappen en Sergio Pérez (Red Bull) gingen hem al snel voorbij. Pérez maakte tijdens een safety car-periode zijn pitstop en haalde zo Max Verstappen (Red Bull) in, die al gepit had. De Mexicaan hield de koppositie vast en won, Verstappen werd tweede. Leclerc hield een aanstormende Fernando Alonso (Aston Martin) nog achter zich en kwam als derde aan. Carlos Sainz (Ferrari) werd vijfde.

In het kampioenschap komt Pérez tot op acht punten van WK-leider Verstappen. Alonso, die derde staat, staat al meer dan twintig punten in het krijt bij de Red Bull-rijders. Hij heeft een voorsprong van elf punten op Lewis Hamilton (Mercedes). Sainz staat vijfde met 30 punten, dat zijn er zestien minder dan Hamilton. Het F1-circus trekt nu in allerijl richting Miami in de Verenigde Staten, daar wordt volgende week ,op 7 mei, de Grote Prijs van Miami gereden.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.