BRC Wallonie: Potty wint na fouten en pech bij concurrentie

Maxime Potty (Citroën) heeft de Rallye de Wallonie gewonnen. Hij bleef, in tegenstelling tot de concurrentie, gespaard van pech. Sébastien Bedoret (Volkswagen), die eigenlijk voor Gino Bux inviel, werd knap tweede. Niels Reynvoet (Citroën) staat derde in het algemeen klassement, maar kwam met slechts drie wielen over de finish.

(Foto: © Lorenz Deschuyttere)

Maxime Potty (Citroën) liet in elke KP van de laatste lus de snelste tijd noteren, bij de concurrentie stond het bol van de incidenten. Zo schoof Cédric Cherain (Hyundai) van de baan tijdens de twintigste proef, wat voor hem het einde van de rally betekende. Sébastien Bedoret (Volkswagen) kreeg af te rekenen met autopech en verloor wat tijd tijdens diezelfde KP, Niels Reynvoet (Citroën) kwam op drie wielen over de finish van de laatste proef.

Potty pakte voor de vierde keer dit seizoen het maximum aantal punten en neemt zo een stevige optie op het Belgisch kampioenschap. Onlangs het tijdsverlies in de twintigste proef eindigde Bedoret als tweede, op 49,5 seconden van de winnaar. Reynvoet staat momenteel nog derde in het algemeen klassement, maar kan aangeklaagd worden omdat hij met drie wielen op de verbindingsweg reed. John Wartique werd vierde en maakt door Reynvoet’s situatie nog steeds kans op een podiumplek. Romain Delhez maakte met zijn Porsche 991 GT3 de top vijf compleet en pakte de zege bij de GT’s.

Potty mocht het hoogste schavot opklimmen in Jambes, maar had toch liever meer strijd moeten leveren. “Deze ochtend verloren we Cédric De Cecco en daarjuist moest ook Cherain opgeven. Mede daardoor winnen we, maar er blijft een wrang gevoel achter. Ik had graag met hen gestreden om de zege, want het was echt nog spannend.”

De Master Cup-zege was voor Olivier Collard, Jimmy D’Hondt kwam iets minder dan een minuut tekort. Bij de Juniors was er geen winnaar nadat alle deelnemers moesten opgeven. In het Historic BRC was Olivier Saucez lang de leider, maar zijn Peugeot 205 GTI voldeed niet aan de technische reglementen van de Historics. Hij werd gedeclasseerd en zo ging de overwinning naar Emile Tollet met zijn Porsche 911 SC.

Update: Reynvoet is gediskwalificeerd, Wartique schuift dus op naar de derde plek. Ook Collard kreeg achteraf nog een tijdstraf van vijf minuten, D’Hondt is dus de winnaar in de Master Cup.

Op 21 mei, over drie weken, houdt het Belgian Rally Championship halt in Bocholt voor de Sezoensrally.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.