Moto: Emily Bondi vervoegt Black Knights

Émily Bondi zal komend seizoen uitkomen in de Women’s Cup in Frankrijk, wat de uitbreiding van de activiteiten van Zelos op alle niveaus van de motorsport bevestigt. Het Black Knights-team blijft groeien en nieuwe uitdagingen aangaan.

(persbericht/Foto: © Florian Meuret Photographie)

Het team is trots om de komst van Émily Bondi, een jonge Franse van 21 jaar, aan te kondigen. Ze is sinds haar jeugd gepassioneerd door motorrijden en heeft zich net ingeschreven voor het kampioenschap van de Women’s Cup in Frankrijk. Haar seizoen begon met twee podiumplaatsen in Alès, waar ze twee keer derde werd op haar Yamaha YZF-R6. Het Black Knights-team, dat zijn steentje bijdraagt tot de feminisering van de motorsport, zal haar begeleiden in haar veelbelovende ontwikkeling.
De komst van Émily Bondi versterkt de aanwezigheid van Zelos Motorcycle Management op alle fronten van de motorsport. Het team blijft groeien en zijn takken uitbreiden. Dit begint bij het opleiden en ontwikkelen van piloten op jonge leeftijd, die evolueren naar de junior-kampioenschappen en zo vervolgens naar het hoogste internationaal niveau.

Als coureur in het Moto2-wereldkampioenschap bij het Fieten Olie Racing GP-team sinds 2021, draagt Barry Baltus de kleuren van de Black Knights naar de poorten van de MotoGP. Hij neemt geleidelijk de fakkel over van Xavier Siméon, ex-coureur in de MotoGP-categorie en nu manager en coach van de Black Knights. Lorenz Luciano volgt hun voorbeeld op in de Red Bull MotoGP Rookies Cup, een kampioenschap dat voorafgaat aan het Moto3-wereldkampioenschap. Hij rijdt ook in de European Talent Cup, het kampioenschap van de Junior GP-categorie, die ook de opstap is naar de MotoGP.

Lorenz heeft eerder deelgenomen aan de Northern Talent Cup, een kampioenschap voor jonge coureurs uit Centraal- en Noord-Europa, waar het Junior Black Knights-team dit jaar weer aanwezig is. Daar hebben wij Loris Dekkers en Lorenzo Pontillo aan boord, die beide punten hebben gescoord tijdens de eerste race van het seizoen. De twee jonge coureurs vertegenwoordigen de Belgian Motorcycle Academy (BMA), waarvan Zelos een van de vier oprichters is. De BMA richt zich op het ontdekken, opleiden en promoten van jong motorsport-talent, met een uitgebreid en multidisciplinair trainingsprogramma. Meer informatie hierover is te vinden op hun website.

Betrokken in de Supermoto wereld, met onder andere de organisatie van het prestigieuze Superbiker van Mettet, heeft Zelos in 2023 een nieuwe mijlpaal bereikt in deze discipline. De twee beste Belgische piloten, Romain Kaivers en Romeo Fiorentino, maken sinds kort deel uit van het Black Knights-team. Ze zullen het volledige S1GP wereldkampioenschap rijden, evenals races in het nationale kampioenschap supermoto. Chris Leesch, actief in het Endurance Wereldkampioenschap, treedt eveneens op in de sporen van voormalig wereldkampioen Xavier Siméon. De Luxemburgse piloot is tevens een van de nieuwe aanwinsten van de Black Knights. Zijn seizoen begon met een vierde plaats in de Superstock-categorie tijdens de mythische 24 uur van Le Mans. Hij zal ook zijn kansen verdedigen in het Franse Superbike-kampioenschap.

Émily Bondi, de recentste aanwinst van het team, en haar deelname aan het Franse Women’s Cup-kampioenschap zijn een primeur voor zowel haar als voor het team. Ze maakte al grote indruk in dit nieuwe avontuur dat veelbelovend lijkt voor de toekomst. Haar deelname getuigt de openheid van de Black Knights voor nieuwe uitdagingen en kansen.

Xavier Siméon (Zelos Motorcycle Manager):Zelos is blij en trots om haar activiteiten uit te breiden naar nieuwe disciplines en kampioenschappen in 2023. Het is voor ons een uitdaging om op alle niveaus te presteren, maar we zijn erg blij om nieuwe talenten kansen te geven en hopen dat deze avonturen vruchtbaar zullen zijn. Romeo en Romain zijn de twee grote Belgische hoopvolle Supermoto-piloten en we willen hen helpen bij hun ontwikkeling, met als doel om op een dag voor de wereldtitel te strijden. Chris Leesch presteert goed in Endurance en we hopen hem nog verder te kunnen helpen bij zijn persoonlijke ontwikkeling. Onze laatste aanwinst, Émily, is een gok. Ze begint aan haar eerste jaar van competitie en we hebben ons niet vergist in haar capaciteiten, omdat ze bij haar eerste race meteen twee podiumplaatsen heeft behaald. Ze heeft haar potentieel getoond en we zijn ervan overtuigd dat ze nog aanzienlijk zal evolueren.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.