Morocco Desert Challenge: Igor Bouwens met brandje toch nog derde

Igor Bouwens is werd dinsdag vijfde in de derde rit van de Morocco Desert Challenge. Een lekke band kostte de trucker uit Ham opnieuw wat tijd. In de totaalstand staat hij aan de voet van de eerste duinen op de derde plaats.

(persbericht)

De hitte was dinsdag de grootste vijand in de derde rit van de Morocco Desert Challenge, die van Assa naar Foum Zguid leidde over 416 kilometer. De Nederlandse truckster Anja van Loon moest zelfs medische hulp oproepen omdat haar teamgenoot Suzanne Peek onwel werd. Ze werd per helikopter afgevoerd, maar maakt het goed.

Buiten is het meer dan 40 graden, in de cabine meer dan 50”, vertelt Igor Bouwens. “We rijden met de vensters open om toch wat tocht binnen te laten in onze Iveco T-Way.”

Met zijn teamgenoten Syndiely Wade en Ulrich Boerboom legde de trucker van Gregoor Racing beslag op de vijfde plaats. “Aanvankelijk ging het heel goed. Bij de bevoorrading hebben we zelfs geen andere teams gezien. We reden heel voorzichtig met al die stenen, maar op de duur word je dat zo moe… Uiteindelijk hebben we toch weer een kapotte band gehad. Bovendien bleek daarbij ook een oliekering van het bandendruksysteem kapot. Ulrich heeft bij de bandenwissel twee keer een vuurtje moeten blussen. Normaal kost een wissel ons maar 6 tot 10 minuten, maar nu was het meer dan 20, schat ik. We staan nog derde achter Janus van Kasteren en Vick Versteijnen. Dat is waar ik ons verwacht had, maar het had wat dichter kunnen zijn. Ik hoop dat we nu stilaan de duinen induiken en van de stenen verlost zijn.

De vierde rit wordt woensdag een lus rond Foum Zguid van 281 kilometer, met inderdaad de eerste echte duinen. Overigens kreeg Igor dinsdagochtend een minuut straftijd wegens een snelheidsovertreding in de etappe van maandag. Daardoor viel hij een plaatsje terug in die rituitslag.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.