In een notendop: MotoGP – Rally Raid

  • Sonora Rally – In de Sonora Rally in Mexico gingen Sebastien Loeb en zijn Belgische navigator Fabian Lurquin van de baan in hun BRX. DE bemanning bleef ongedeerd, maar de wagen zat vast in een diepe gracht. Het is nu grote concurrent Nasser Al-Attiyah, samen met Mathieu Baumel (Toyota) die de leiding in de tussenstand overneemt. De Sonora Rally is de derde manche van het FIA Rally-Raid kampioenschap WR2C.
  • MotoGP Kazachstan – De geplande MotoGP wedstrijd in Kazachstan van begin juli, is van de kalender gehaald. De aanhoudende werken aan het circuit verhinderden dat de omloop tijdig klaar zou zijn en dat stond uiteraard de homologatie in de weg. De wedstrijd zal op de kalender niet worden vervangen.
  • MotoGP Marc Marquez – Ondertussen heeft de Spanjaard Marc Marquez een nieuwe forfait aangekondigd. De meervoudige wereldkampioen laat ook de wedstrijd op Jerez aan zich voorbijgaan. Marquez crashte in het openingsweekend van dit seizoen in Portugal en probeert sinds terug te komen uit blessure. Enea Bastianini, de Ducatirijder die in dezelfde crash betrokken geraakte als Marquez, maakt na twee wedstrijden afwezigheid wel zijn terugkeer op Spaanse bodem.

Foto: © motogp.com

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.