In een notendop: F1

  • AlphaTauri – Franz Tost stapt na dit seizoen op als teambaas van AlphaTauri. De Fransman had vanaf 2006 de leiding over Toro Rosso, de voorganger van AlphaTauri. Hij is er vanaf het begin al bij, want Toro Rosso nam in 2006 het Minardi-F1-team over. Tost zal volgend seizoen vervangen worden door Laurent Mekies, die momenteel aan de slag is bij Ferrari als sportief directeur. (Foto: © AlphaTauri)
  • Azerbeidzjan GP – Dit weekend wordt de GP van Azerbeidzjan gereden. Het stratencircuit in de hoofdstad Baku staat vooral bekend om de smalle kasteelsectie en het zeer lange rechte stuk. Op die lange rechte lijn is de DRS-zone met 100 meter ingekort. Die beslissing komt er nadat de rijders vorig seizoen te makkelijk konden inhalen, dat zou nu met de kortere DRS-zone lastiger moeten zijn.
  • LED lichten – F1 stapt af van het idee om in 2024 LED-verlichting op de wieldoppen te installeren. De gedachte achter de LED-panelen was om extra informatie aan de fans te geven, maar dat zal dus niet gebeuren. Het gewicht van de installaties was de grootste bezorgdheid bij de teams, omdat die nu al moeite hebben met het gewicht van hun bolides.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.