Bekijk ‘Monza – The Temple of Speed’

Monza – The Temple of Speed” is nu beschikbaar op de sociale media en het YouTube-kanaal van Alfa Romeo. De vijfde en laatste niet te missen aflevering van het digitale project neemt kijkers “achter de schermen en daarbuiten” mee met het Alfa Romeo F1 Team terwijl ze deelnemen aan de populairste autosportwedstrijd ter wereld. De meeslepende docuserie van Alfa Romeo heeft alle motorsportfans en nieuwsgierigen die de F1 niet regelmatig volgen, in vervoering gebracht. De serie heeft nu haar epiloog bereikt, na vijf meeslepende afleveringen succesvol te zijn geweest: “Before we hit the ground”, “Trust is gained”, “The Hidden Backbone” en “Measuring the unmeasurable”.

Foto’s: © Archief Alfa Romeo

Aflevering 5 is een waar eerbetoon aan het meest iconische van de internationale Formule 1-circuits. Monza is de spirituele thuisbasis van Alfa Romeo; meer dan 100 jaar na de opening staat het nu bekend als de “Tempel van de Snelheid”, het decor voor spannende sportevenementen die onuitwisbare hoofdstukken hebben geschreven in de geschiedenis van de autosport. Op dit circuit won Alfa Romeo op 3 september 1950 de eerste Formule 1-titel in de geschiedenis, met de Alfetta 158 bestuurd door Nino Farina. De rest is geschiedenis: Tazio Nuvolari, Juan Manuel Fangio en vele andere heldhaftige coureurs droegen bij aan de opwindende sporttraditie van Alfa Romeo tijdens een eeuw van grote maatschappelijke en motorische evolutie.

Volgens degenen die zich sinds 1922 op dit circuit hebben mogen uittesten, is Monza een andere ervaring dan alle andere. Het is extreem snel en technisch, stelt de vaardigheden van de coureurs op de proef, en het is bijzonder gemakkelijk om er een fout te maken. Maar Monza stelt niet alleen de vaardigheden van de coureurs op de proef; het hele team van ingenieurs en monteurs moet ook de configuratie en afstelling van de auto herzien.

De analyse van de gegevens en de ontwikkeling is complex, en de daaruit voortvloeiende afstelling wordt praktisch ad hoc uitgevoerd, met als doel de coureur in staat te stellen het beste van zichzelf te geven op een circuit waar de actie nooit ophoudt, waar inhalen op verschillende punten mogelijk is, en waar de snelheid tot het uiterste gaat, afgewisseld met intens remmen.

De alchemie die ontstaat tussen de prestaties op het asfalt en de emoties van de fans op de tribunes geeft leven aan de magie van de Grand Prix van Monza: een niet te missen, uniek evenement. Monza is het levende museum van de Italiaanse autosport, waar Alfa Romeo de grootste hoofdstukken heeft geschreven in zijn geschiedenis van nobele Italiaanse sportiviteit.  

Cristiano Fiorio, Alfa Romeo F1 Manager:‘Voorbij het zichtbare’ was een spannend avontuur. Met de aflevering op Monza, ons spirituele thuis, kwam een einde aan een zeer geslaagd project. Ik wil graag het hele team bedanken, dat zeer professioneel te werk is gegaan. We zijn blij dat we erin geslaagd zijn om de F1 pits aan andere mensen dan de experts op dit gebied te laten zien. Wat gaat er nu gebeuren? Het enige wat ik kan zeggen is: blijf kijken!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.