Goodwood Festival of Speed: Porsche als geëerd merk

Goodwood is verheugd aan te kondigen dat Porsche het geëerde merk zal zijn op het Festival of Speed ​​(13-16 juli), dat dit jaar zijn 30ste verjaardag viert.  Het evenement valt samen met 75ste verjaardag van de creatie van Porsche allereerste sportwagen – de 356.

(Tekst: © Koen Nuyts)

“Porsche is een van onze meest loyale en enthousiaste partners en ondersteunt het Festival of Speed ​​sinds 1995 en de Revival sinds 2010”, aldus The Duke of Richmond and Gordon. “Dit jaar wordt Porsche de eerste fabrikant die voor de vierde keer de Central Feature op het Festival of Speed ​​creëert. Dat onderstreept het enorme succes van deze iconische fabrikant, aangezien we allebei een mijlpaal van 75 jaar vieren.”

Krishan Bodhani, CEO van Porsche Cars Great Britain, merkte op: “We zijn verheugd dat Goodwood ons deze geweldige kans geeft om onze passie te delen met liefhebbers, Porsche-fans en eigenaars hier in het VK.”

“Ongeveer 75 jaar geleden droomde Ferry Porsche van een sportwagen, een droom die in vervulling ging met de 356. Op dezelfde manier realiseerde The Duke 30 jaar geleden voor het eerst zijn droom van een uniek auto-evenement.  Het Goodwood Festival of Speed ​​is voor ons dan ook het perfecte decor om ons jubileum te vieren.”

Het Goodwood Festival of Speed ​​is ’s werelds grootste autotuinfeest, met de spectaculaire achtergrond van het Goodwood House in West Sussex, aan de zuidkust van Engeland.

De actie concentreert zich rond het uitdagende heuvelklimparcours van 1,8 mijl dat door het midden van de locatie loopt. Het Festival of Speed ​​staat bekend om het aantrekken van de zeldzaamste en meest opwindende weg- en racewagens en -motoren die ooit gemaakt zijn. Samen met een oogverblindende reeks legendarische coureurs en rijders, en het 30-jarig jubileumevenement, zal dat in 2023 niet anders zijn. Het thema voor het Festival of Speed ​​van dit jaar is ‘Goodwood 75’, met een speciale hillclimb-batch met wagens en motoren die sinds 1948 op Goodwood verschenen zijn.

Een parade van Porsche-auto’s die de visie van het bedrijf hebben helpen definiëren en sturen – zowel op het circuit als op straat – zal in actie komen op de Goodwood Hill.

Naast de opwindende actie op de heuvelklim, zullen statische tentoonstellingen en meeslepende displays op de Porsche-stand u zeker smaken.

In het hart van het Festival of Speed ​​zal het Central Feature-beeldhouwwerk staan ​​- ontworpen door kunstenaar Gerry Judah. Hij is verantwoordelijk geweest voor veel van de ongelooflijke, fysica-tartende autokunstwerken die speciaal voor het evenement gemaakt zijn. Meer details hierover en de Porsche-wagens, zowel oude als nieuwe, die deelnemen aan het Festival of Speed ​​zullen in de komende maanden worden onthuld.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.