FIA WEC Spa: Toyota bovenaan in eerste vrije training

Sébastien Buemi reed met zijn Toyota GR010 – Hybrid tijdens de eerste vrije training van de dag de beste rondetijd (2:02.982). De Zwitser was 1,650 seconden sneller dan Antonio Fuoco met de Ferrari 499P. Laurens Vanthoor was met zijn Porsche 963, achter beide Toyota en Ferrari, vijfde. Ulysse De Pauw begon met een tweede plaats in LM GTE Am uitstekend aan de Belgische manche van het wereldkampioenschap uithouding.

Voor de deelnemers van het FIA World Endurance Championship bevat het programma van donderdag twee vrije trainingssessies van telkens 90 minuten. Achter de #8 Toyota en de #50 Ferrari werden de #7 Toyota en #51 Ferrari respectievelijk derde en vierde. Laurens Vanthoor legde maar liefst 19 ronden af en klokte met de Porsche Penske Motorsport 963 de vijfde chrono (2:04.870). De Cadillac van het trio Bamber-Lynn-Westbrook volgde op plaats zes en de Porsche van Cameron-Christensen-Makowiecki op zeven. De 9X8 van Duval-Menezes-Müller werd als best geplaatste Peugeot achtste.

Filipe Albuquerque (United Autosports – Oreca) liet de snelste ronde in LMP 2 optekenen. De Portugees was slechts 43 duizendsten sneller dan Pietro Fittipaldi (Jota – Oreca). De #43 en #31 Oreca van Team WRT eindigden respectievelijk zesde en achtste in deze klasse.

Ulysse De Pauw tweede in LM GTE Am

In LM GTE Am was de Braziliaan Daniel Serra met de Kessel Racing Ferrari het snelst (2:16.177). Ulysse De Pauw volgde met zijn 488 GTE Evo van AF Corse op de tweede plaats (2:16.717). Alessio Picariello werd met de #60 Iron Lynx Porsche zevende en Michelle Gatting, de teamgenote van Sarah Bovy, tiende met deze van Iron Dames.

De training werd twee keer onderbroken door een rode vlag. De eerste keer was ongeveer halfweg, en voor dertien minuten, na een ongeval van Luis Perez Companc (AF Corse – Ferrari). Een excursie van Satoshi Hoshino (D’Station – Aston Martin) met nog vijf minuten op de klok, werd meteen ook het einde van de training. Om 16u20 vindt de tweede vrije training plaats.

Resultaat

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.