Zolder Endurance Trophy 2023: High Voltage Racing wint opener in natte omstandigheden, TDM Racing Team verrassende winnaar in Supersport

De openingsmanche van de Motorsportschool.com Zolder Endurance Trophy 2023 op Circuit Zolder was een zeer onderhoudende wedstrijd die slechts in de slotfase beslist werd. De BMW van High Voltage Racing pakte in extremis de zege voor de merkgenoten van WBB Racing en de Yamaha van Mototech GYTR Pro Shop. De overwinning in de Supersport-klasse was voor het TDM Racing Team op de Yamaha met startnummer #944 dat Team Lunatic in extremis van de winst hield. Volgende afspraak voor de Zolder Endurance Trophy is de een speciale editie, met de 500 Kilometer van Zolder om het dertigjarig bestaan van de Motorsportschool.com te vieren!

(Persbericht & foto: © Motorsportschool.com)

Na regen komt zonneschijn, maar op Circuit Zolder was het op 6 april helemaal anders. Na enkele mooie lentedagen in Limburg werden de deelnemers van de eerste wedstrijd van de Endurance Trophy 2023 op wel erg nat en koud weer getrakteerd, zeker tijdens de twee uur durende wedstrijd die de aftrap vormde voor het uithoudingsseizoen snelheid op Circuit Zolder. 

De ervaren deelnemer en instructeur Gert Maris, ook rijder bij het winnende High Voltage Team, weet dat regenrijden niet hetzelfde is als op het droge aan competitie doen:

“Zeker niet, eigenlijk vereist dit weer een veel zachtere aanpak van de motorfiets, waarbij het lijnen rijden nog belangrijker is dan in gewone weersomstandigheden. Maar anderzijds is op een nat circuit rijden wel erg leuk en uitdagend. Het enige probleem op een dag als vandaag zijn de koude temperaturen, ik geef de voorkeur aan zo’n graad of 15 à 20, dan is alles toch iets makkelijker. Banden warmen immers niet makkelijk op in deze koude omstandigheden, maar voor het overige is in de regen racen eigenlijk wel heel uitdagend.” 

De wedstrijd zelf startte om klokslag drie uur met Team 111 op de polepositie. Voor de kampioenen van 2022 zat er echter niet meer dan een 8ste plaats in de race zelf in.

Vooraan viel de beslissing in de slotfase, met de #69 BMW van WBB Racing die nog een verplichte pitstop diende uit te voeren. De zege ging dus op de meet naar het duo Maris-Aerts, voor Adam-Chaidron in de kleuren van WBB Racing en Maes-Drieghe die het op de Yamaha van Mototech GYTR Pro Shop deden. De rest van de top-5 was voor DD Racing en Grindbak Racing, beide ook met een BMW.

Thriller in Supersport

Eenzelfde scenario zagen we in de klasse Supersport, waar TDM Racing Team van Van Vaerenbergh-Doclot-Chiry een halve seconde overhield op de dichtste achtervolgers, Lemmens-De Groof met de Yamaha van Team Lunatic. VEIDEC Racing (Suzuki) was dan weer goed voor de derde plaats in de eerste wedstrijd van het seizoen.

Bastien Van Vaerenbergh: “Het is amper mijn tweede race hier op Zolder en ik wist eigenlijk niet dat we op kop lagen. Ik hoorde wel dat iemand echt aandrong achter mij en besliste dan om, ondanks de verschrikkelijke weersomstandigheden in de slotfase, toch het gas erop te houden. Ik ben ongelofelijk blij dat we winnen en wil mijn teamgenoot extra bedanken voor zijn schitterende openingsfase van de wedstrijd, hier op Circuit Zolder.” 

De volgende uithoudingswedstrijd van de Motorsportschool.com is voor 1 juni en dan viert de organisatie het dertigjaar bestaan met een race over 500 kilometer!

Uitslagen: https://getraceresults.com/Results/organisator/2023?evenement=Motorsportschool+Zolder&race=Zolder+Endurance+Trophy+-+2023-04-06

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.