BRC Tielt: Maxime Potty: “We zien wel waar het schip strandt”

Morgen wordt de TAC Rally afgewerkt, de vierde manche in het Belgian Rally Championship. De rally behoort tot de ‘Championship’-evenementen en zowat alle titelkandidaten zijn aanwezig. Maxime Potty voert het BRC-klassement aan na een sterke seizoenstart en zijn voorbereiding op morgen is op volle gang.

(Foto: © Lorenz Deschuyttere)

Hoe verloopt de voorbereiding op de rally?

“Gisteren heeft het veel geregend en lag het wegdek er vuil bij tijdens de shakedown. Zulke natte weersomstandigheden zijn niet representatief voor morgen, dus we hebben niet heel veel gereden. Vandaag zijn we begonnen met de verkenningen. Het parcours zal blijven evolueren, want ook vandaag heeft het wat geregend. Er zijn plaatsen waar het droog is, maar er ligt nog steeds modder waar we bochten kunnen couperen. Morgen zou het wegdek voornamelijk droog moeten zijn, maar kan er hier en daar wel nog een plas of wat modder liggen.”

Ligt er meer druk op je schouders door je goede prestaties?

“Nee, ik probeer altijd het maximale eruit te halen, of dat nu tot goede prestaties leidt of niet. Vorig jaar maakte ik tijdens de TAC Rally een foutje in de laatste KP, omdat ik vol voor de tweede plek wou gaan. Het was een dure schuiver, want ik verloor daardoor mijn derde plek. Dat wil niet zeggen dat ik het dit jaar anders zal aanpakken, ik ga er nog steeds het maximale uithalen en dan zien we wel waar het schip strandt. We moeten goed verkennen en goede pacenotes opmaken om er morgen vol voor te gaan.”

De TAC Rally is het tweede ‘Championship’-evenement van het seizoen en zowat alle titelkandidaten zijn aanwezig. Je blijft hen liever voor, niet?

“Cédric Cherain, Bastien Rouard, Adrien Fernémont, Cédric de Cecco… ze zijn allemaal aanwezig morgen, maar we zullen zien hoe het loopt. Zoals ik eerder al zei, mijn doel is om in elke rally het maximale eruit te halen en geen fouten te maken. Ik mik op een podiumplek en we zien wel op welk schavot we terechtkomen.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.