In een notendop: F1 – Formule E

  • Sainz – Ferrari heeft de FIA gevraagd om de tijdstraf te herzien die Carlos Sainz kreeg voor zijn botsing met Fernando Alonso (Aston Martin) tijdens de Grote Prijs van Australië. Door die straf verloor Sainz zijn vierde plek en werd hij als twaalfde geklasseerd. Volgens de Scuderia waren er drie incidenten op het moment dat de twee Spanjaarden elkaar aantikte, maar die zouden allemaal op een andere manier beoordeeld geweest zijn. Pierre Gasly en Esteban Ocon (beide Alpine) mochten hun zegje doen bij de steward na de race, De crash met Nyck de Vries (AlphaTauri) en Logan Sargeant (Williams) werd niet eens bekeken door de wedstrijdleiding. Sainz kreeg daarentegen direct een tijdstraf aangesmeerd. (Foto: © Ferrari)
  • Formule E rookie test – Zane Maloney en Linus Lundqvist zullen allebei de kans krijgen om een Formule E-wagen van Andretti te testen. Op 24 april staat er in Berlijn namelijk een rookie test gepland, een testdag enkel en alleen voor rijders die nog nooit in een Formule E-wagen reden. De testdag vindt plaats net na de twee FE-racedagen in Berlijn, op 22 en 23 april.
  • Aston Martin F1 – Lawrence Stroll, de eigenaar van het Aston Martin F1-team, is niet tevreden met de resultaten van zijn renstal. De Canadese zakenman wil meer, ondanks de drie podiumplekken van Fernando Alonso in de eerste drie races van het seizoen. Stroll wil zijn team regelmatig zien winnen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.