In een notendop: FIA WEC – F1 – GT

  • FIA WEC Hypercar – De Isotta Fraschini-Hypercar zal volgende week voor het eerst op het circuit rijden. Op 11 en 12 april rijdt de Isotta Fraschini Tipo 6 LMH Competizione een shakedown op de Autodromo Vallelunga, niet ver van de Italiaanse hoofdstad Rome. De wagen werd niet toegelaten om dit jaar een volledig WEC-seizoen te rijden, maar als de mogelijkheid er is, zal de Hypercar-wagen later dit jaar enkele WEC-races afwerken. (Foto: © Isotta Fraschini)
  • F1 Azerbeidzjan – Over drie weken gaan de vijf rode lichten in Bakoe uit voor de Grote Prijs F1 van Azerbeidzjan. De rode lampen zullen twee keer gebruikt worden, want het is het eerste sprintweekend van het seizoen. Er waren plannen om voor zowel de sprint als de race een kwalificatie te organiseren en, volgens Reuters, heeft Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur die plannen bevestigt.
  • GT – Zowel in Frankrijk als in het Verenigd Koninkrijk wordt het nationale GT-kampioenschap dit weekend afgetrapt. In het Franse Nogaro start het FFSA GT4-kampioenschap met onder andere twee Belgen: Benjamin Lessennes en Stéphane Lémeret. In Oulton Park start het British GT-kampioenschap.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.