In een notendop: IndyCar – NASCAR

  • IndyCar Texas – Josef Newgarden (Team Penske) heeft voor het tweede jaar op een rij de race op de Texas Motor Speedway in Fort Worth, Texas, gewonnen. Hij timede zijn ‘winning move’ perfect, in de voorlaatste ronde ging hij voorbij Pato O’Ward vlak voordat Romain Grosjean (Andretti) crashte. Als gevolg van de crash werd de race geneutraliseerd en zou de race ook eindigen onder de gele vlag. Newgarden won dus voor O’Ward, Alex Palou (Chip Ganassi Racing) finishte als derde. David Malukas (HMD), die dit jaar debuteert in de IndyCar, viel net naast het podium. Zesvoudig IndyCar-kampioen Scott Dixon (Chip Ganassi Racing) werd vijfde. “O’Ward gaf me het nodige respect wanneer we zij-aan-zij reden”, zei Newgarden achteraf. “Het was enorm lastig om met de koplopers te strijden, Palou was ook een taaie klant. Er werd niks weggegeven, alles zat dicht opeen en het was lastig om een gat te creëren.” O’Ward neemt de leiding in het klassement, hij veroverde in beide IndyCar-races dit seizoen de tweede plaats en staat op 82 punten. Marcus Ericsson (Chip Ganassi Racing) telt er zeven minder, hij werd achtste in Fort Worth. Dixon heeft 67 punten achter zijn naam staan. (Foto: © Team Penske)
  • NASCAR – In Richmond, Virginia, heeft Kyle Larson (Hendrick Motorsports) de twintigste overwinning uit zijn NASCAR-carrière gepakt. Hij is ook de zesde verschillende winnaar in zeven races dit seizoen. Josh Berry (Hendrick Motorsports), die de geblesseerde Chase Elliott vervangt, bemachtigde de tweede plek. Ross Chastain (Trackhouse) mocht als derde het podium op. William Byron (Hendrick Motorsports) reed het meeste aantal rondes aan de leiding en leek lang op weg naar de overwinning, maar kreeg in het slot nog een tik van Christopher Bell (Joe Gibbs Racing). Byron raakte de muur en bolde als 24ste over de meet. “We zijn al een paar keer dicht bij de zege geweest, maar dit is te gek”, vertelde Larson na de race. “Byron is dit seizoen fantastisch aan het rijden. Het ging tussen hij, Martin Truex, ik en Bell voor de overwinning, maar alles ging perfect voor ons.” Opvallend, in het klassement wordt de top drie bezet door rijders die dit seizoen nog geen race wonnen. Alex Bowman (Hendrick Motorsports) leidt, gevolgd door Chastain en Bell.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.