Belcar: SRT laat Neuville testen en wil richting Belcar, twintig jaar na debuut Corvette

Afgelopen weekend heeft het Selleslagh Racing Team van vader en zoon Patrick en Niels Selleslagh de kans gegeven aan Thierry Neuville om de Mercedes AMG-GT4 uit te testen en dat op een verregend Francorchamps.

Foto’s: © SRT en Evers Media

Wat een fantastische ervaring om met zo’n toprijder samen te werken”, aldus Patrick Selleslagh bij Autosportwereld.com. “Dat maak je niet vaak mee en in de regen heeft hij zich nog eens zo goed geamuseerd. Ik denk ook dat het hele team zich geweldig geamuseerd heeft!

SRT zien we dit jaar niet meer in de GT4 European Series, maar het team uit Merchtem, dat een indrukwekkend internationaal palmares heeft, kijkt wel richting het Belcar Endurance Championship en de klasse GTB met de Mercedes AMG-GT4. “Ik zou graag het Belcar kampioenschap nog eens rijden, in een klasse die toch lijkt te groeien”, aldus nog Patrick Selleslagh die exact 20 jaar geleden de Corvette C5.R richting ons land bracht. Het team was toen het eerste privé team dat de Amerikaanse GT1 mocht en kon inzetten, toen voor Patrick zelf, samen met Marc Vannerum. Het team won met de auto tweemaal de 24 Uur van Zolder, maar schitterde ook internationaal. Met Mercedes werd SRT in 2021 nog vicekampioen in de GT4 European Series.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.