Clio Trophy Belgium Ardennes: Lyssia Baudet: “Een onverwacht en onverhoopt resultaat”

In de Rallye des Ardennes, eerste wedstrijd voor de Clio Trophy Belgium, maakte de Renault in de kleuren van het RACB National Team indruk. Aan het stuur veroverde Lyssia Baudet de derde plaats in de monomerkencup, tevens goed voor een mooie 14de plaats algemeen. De omstandigheden waren nochtans dantesk te noemen, maar de zo goed als ervaringsloze jongedame wist alle valstrikken te omzeilen.

(Persbericht: © RACB – Foto: © Gilles Verschuere)

Als een (april)vis in het water, zo wisten Lyssia Baudet en Daphné Henry hun schip, of liever hun Renault Clio Rally5, over het bochtige en door de regen lastig gemaakte parcours aan de oevers van de Maas te navigeren. “Kijk maar eens goed naar onze Renault”, stelde de jonge rijder van het RACB National Team aan de finish. “Die verkeert in exact dezelfde staat als bij de start. We begingen geen enkele fout. Een paar keer moesten we de auto opnieuw met de neus in de juiste richting zetten, maar over het algemeen verliep alles heel vlot.”

Toch keken Lyssia en Daphné niet op een inspanning. Al op de eerste klassementsproeven van de derde manche van het Belgische rallykampioenschap wist het duo zijn kleine voortrekker bij de snelsten van de Clio Trophy te hijsen. Uiteindelijk legden ze zo ook beslag op een mooie derde plaats in de monomerkencup.

“Hier ben ik ontzettend blij mee. Dit is een onverwacht en onverhoopt resultaat”, stelde Baudet vlak voor ze over het finishpodium reed. “Nooit had ik kunnen denken dat ik in deze bijzonder lastige wedstrijd beslag zou kunnen leggen op een derde plaats. Het toppunt is dat we eigenlijk nog beter hadden kunnen doen. Omdat onze voorsprong op de vierde relatief comfortabel was, hebben we bij de laatste paar chronoritten wat getemporiseerd. Om dan aan de finish vast te stellen dat we slechts 3,1 seconden achterstand hadden op de tweede van de Clio Trophy.”

Wat er ook van zij, hun prestatie blijft opmerkelijk. Het duo bewees op deze zaterdag 1 april dat ze ontzettend goed kunnen samenwerken. “Het is een waar plezier om Lyssia goede raad te geven”, stelde Daphné Henry aan de finish. “Ze luistert heel aandachtig en zet alles onmiddellijk in daden om.”

“Op de verbinding moesten we een wiel vervangen. Daphné regisseerde alles als een ware dirigent”, lachte Lyssia. “Ik kijk nu al uit naar onze volgende wedstrijd. Op 20 mei starten we in de Sezoensrally, in de mooie regio rond Bocholt.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.