In een notendop: F2 en F3 Australië

  • F3 sprintrace – Franco Colapinto (MP Motorsport) heeft vannacht de sprintrace in Australië gewonnen. De Argentijn pakte vroeg in de race de leiding en gaf die niet meer af. Zak O’Sullivan (PREMA) snoepte in het slot de tweede plek af van polezitter Sebastian Montoya (Hitech). De race eindigde achter de safety car, die tijdens de race al drie keer was moeten uitrukken. Oliver Goethe (Trident) moest al vroeg opgeven, ook Iho Cohen (Carlin) en Alejandro Garcia (Jenzer Motorsport) konden de race niet afmaken. Gabriel Bortoleto (Trident) behoudt de leiding in het kampioenschap, hij finishte als zevende. Dino Beganovic (PREMA) en Goethe volgen op de tweede en derde plek met respectievelijk 27 en 23 punten.
  • F2 sprintrace – Dennis Hauger (MP Motorsport) heeft de sprintrace op het Albert Park Circuit op zijn naam geschreven. De Noor finishte met iets meer dan een seconde voorsprong op Jak Crawford (Hitech). Kush Maini (Campos) maakte het podium compleet. De rijders kregen een opdrogend circuit geserveerd en vooral de koplopers in het kampioenschap hadden het moeilijk. Ralph Boschung (Campos) kon de race niet starten en Théo Pourchaire gaf in het slot nog op. Ook Ayumu Iwasa (DAMS) rolde pas als dertiende over de meet. De Japanner start morgen echter vanop de polepositie in de hoofdrace, hij kan dus veel goedmaken. Amaury Cordeel (Virtuosi) werd twaalfde. Ondanks problemen bij de top drie van het kampioenschap blijven de eerste drie plekken in het klassement ongewijzigd. (Foto: © Dutch Photo Agency)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.