F1 Australië: Verstappen grijpt de pole, ploegmaat Perez start als laatste

Max Verstappen (Red Bull) zet de dominantie van Red Bull verder en heeft de polepositie gepakt voor de Grote Prijs van Australië. George Russell (Mercedes) en Lewis Hamilton (Mercedes) maakten de top drie compleet. Voor Sergio Perez (Red Bull) was het een kwalificatie in mineur, hij start morgen vanop de laatste plek.

(Foto: © Red Bull)

Max Verstappen (Red Bull) was de snelste in de derde vrije training, Fernando Alonso (Aston Martin) en Esteban Ocon (Alpine) volgden op de tweede en derde plek. George Russell (Mercedes) werd vierde. Alpine mocht tevreden zijn na de derde oefensessie met ook nog een vijfde plek voor Pierre Gasly.

Over naar de orde van de dag, de kwalificatie. In Q1 ging Sergio Pérez (Red Bull) van de baan. Hij strandde in de grindbak en dat betekende het einde van de kwalificatie voor de Mexicaan, hij start morgen vanop de twintigste en laatste plek. Verder konden Valtteri Bottas (Alfa Romeo), Logan Sargeant (Williams) en Guanyu Zhou (Alfa Romeo) niet doorstoten naar Q2. Ook thuisrijder Oscar Piastri (McLaren) strandde in Q1, hij kwam vier honderdsten tekort om in Q2 te kunnen aantreden. Voor Esteban Ocon (Alpine), Yuki Tsunoda (AlphaTauri), Lando Norris (McLaren), Kevin Magnussen (Haas) en Nyck de Vries (AlphaTauri) was Q2 het eindpunt.

Verstappen pakte in Q3 de polepositie en zorgde voor gemengde gevoelens bij Red Bull na het uitvallen van Pérez. Bij Mercedes is er reden tot tevredenheid, beide Mercedes-rijders bemachtigden een plek in de top drie. George Russell kwalificeerde zich als tweede, Lewis Hamilton werd derde. Alonso strandde op vier tienden van de eerste plek en reed de vierde snelste tijd. De vijfde plek was voor Carlos Sainz (Ferrari).

De startgrid

De race start morgen om 7u00.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.