BRC Ardennes: Gino Bux: “Het zal hem in de details zitten”

Morgen hervat het Belgian Rally Championship met de derde manche van het seizoen, de Rallye des Ardennes. Na ruim 20 jaar is die rally opnieuw onderdeel van het BK rally. Gino Bux (Volkswagen) gaf tijdens de South Belgian Rally op, maar mikt dit weekend op de overwinning in Dinant.

(Foto: © Lorenz Deschuyttere)

Wat liep er fout er in de South Belgian Rally?

“Les Hayons, de tweede proef, lag er droog bij in de tweede lus, maar na een snelle bocht lag er opeens heel wat water op de weg. Ik heb nog geprobeerd de wagen onder controle te krijgen, maar jammer genoeg zijn we van de baan geschoven. De wagen zat vast en we verloren enorm veel tijd, gelukkig was de wagen niet heel erg beschadigd. We hebben de KP nog uitgereden, maar toen besloten om op te geven. Ons minimumdoel was een podiumplek en door het grote tijdsverlies was dat onmogelijk geworden. De wagen was nog in orde, maar we wouden geen onnodige risico’s nemen, vandaar de opgave.”

 Dit weekend de Rallye des Ardennes, wat is je eerste indruk van het parcours?

“Het is een selectief en natuurlijk parcours met veel ritmeveranderingen. Ook de grip wijzigt voortdurend doorheen de KP’s, maar desondanks is het een fantastisch parcours voor de piloten. Morgen gaat het stevig regenen, dus het wordt opletten geblazen. Het zullen vergelijkbare omstandigheden zijn met die in de Condroz op een natuurlijk parcours zoals dat van de South Belgian Rally. De Rallye des Ardennes is een combinatie van twee van de beste aspecten van het BK. Het wordt een grote uitdaging voor iedereen.”

Wie zijn jullie grootste concurrenten?

“Maxime Potty is een van onze grootste concurrenten, maar ik denk wel dat we van hem kunnen winnen. Hij is enorm snel en heeft veel progressie geboekt na vorig seizoen. Ook Grégoire Munster en Georg Linnemäe zullen meedingen voor de zegen. Die jongens zijn erg snel, maar ze vormen een mooi referentiepunt voor ons. Zij kunnen ook punten pakken voor het BK, dus we moeten absoluut voor hen eindigen als we veel zelf veel punten willen pakken. We kunnen zeker meespelen morgen, maar het zal hem in de details zitten. Onze pijlen staan alleszins gericht op de overwinning en minstens een podiumplaats.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.