BRC Ardennes: Linnamäe leidt na eerste lus, Potty al meteen in de problemen

In en om Dinant vindt vandaag de Rallye des Ardennes plaats, de derde manche van het Belgian Rally Championship. Op een nat wegdek legde Georg Linnamäe (Hyundai) de eerste lus het snelst af en de Est staat dus aan de leiding. Bastien Rouard (Hyundai) en Grégoire Munster (Ford) volgen op de tweede en derde plek. Maxime Potty (Citroën) zag zijn kansen op de overwinning al snel verdwijnen.

(Foto: © Gilles Verschuere)

De top vier van de eerste twee KP’s was identiek dezelfde. Bastien Rouard (Hyundai) won de eerste proef. Bij de tweede zetten hij en Georg Linnamäe (Hyundai) een identieke tijd neer, beide lieten ze een 6:29.3 noteren. Maxime Potty (Citroën) verloor tijdens de openingsproeven veel tijd door een gebroken aandrijfas, maar won de derde KP. De vierde proef was voor Linnamäe, die nipt Grégoire Munster (Ford) en Rouard achter zich hield.

Linnamäe staat aan de leiding na de eerste lus. De Est heeft 8,5 seconden voorsprong op Rouard. Munster kon nog geen KP winnen en staat derde op 13 seconden, Gino Bux (Volkswagen) volgt op 13,7 seconden en is vierde. Potty, op de vijfde plek, kijkt tegen een achterstand van bijna twee minuten aan door de gebroken aandrijfas. Marvyn Henrard is de eerste GT-wagen in het klassement op een zesde plek. Junior Planckaert (Skoda) is bij zijn Rally2-debuut voorlopig zevende. In de Master Cup maakt Jourdan Serderidis zijn favorietenrol waar, de Grieks-Belgische rijder leidt. Bij de Historics gaat Dirk Deveux in zijn Ford Sierra RS Cosworth aan de leiding, Tom Boonen verloor bijna drie minuten tijdens de derde KP. In de Clio Trophy Belgium staat Lander Depotter eerst.

De tweede lus gaat om 12u40 van start.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.