In een notendop: F1

  • Baku – De kans bestaat dat er twee kwalificatiesessies zullen plaatsvinden voor de Grote Prijs van Azerbeidzjan eind april. Op het stratencircuit in de hoofdstad Bakoe zal het eerste sprintweekend georganiseerd worden. De F1 is momenteel aan het bekijken of er een mogelijkheid is om twee kwalificaties te houden, één voor de sprintrace en één voor de Grote Prijs zelf. (Foto: © F1)
  • FIA – De FIA heeft opnieuw zijn reglement aangepast. De pitploeg van het winnende team mag niet langer op de afsluiting klimmen om te juichen wanneer hun winnaar over de streep rijdt. Dat is al jarenlang traditie, maar de internationale autosportbond vindt het te gevaarlijk. Christian Horner is verrast door de beslissing. “Het is een iconisch moment en zolang het veilig gebeurt, heb ik er geen enkel probleem,” liet de Red Bull-teambaas weten. ‘The game has gone soft’ zeggen ze weleens in het voetbal, bij de F1 is het jammer genoeg niet anders.
  • Pitstop met tijdstraf – Nog een regel die aangepast is, is het feit dat de krikken tijdens een pitstop de wagen niet meer mogen aanraken als er een tijdstraf moet uitgevoerd worden. Die wijziging komt er na de controverse met Fernando Alonso na de Grote Prijs van Saoedi-Arabië. De Spanjaard moest een tijdstraf van vijf seconden uitvoeren tijdens de pitstop, maar de achterkrik raakte de wagen al aan voordat de vijf seconden voorbij waren. Hij werd daarvoor bestraft, maar de FIA trok even later die straf terug in. Zo’n scenario zou dus niet meer mogen voorvallen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.