IndyCar Texas: eerste oval-race van het jaar

Begin deze maand werd het IndyCar-seizoen afgetrapt in St. Petersburg, Florida. Dit weekend, bijna een maand later, wordt het seizoen hervat met een race op de Texas Motor Speedway. Vorig jaar schreef Josef Newgarden (Team Penske) de race in Texas op zijn naam.

(Foto: © IndyCar)

Komend weekend vindt de tweede race van het IndyCar-seizoen plaats in Fort Worth, Texas op de Texas Motor Speedway. Het ‘oval’-circuit is een klassieker in de IndyCar, sinds 1997 organiseerde het elk jaar een IndyCar-race. De Texas Motor Speedway staat gekend om zijn kleine winstmarges, zo was in 2016 het verschil tussen de eerste en tweede plek een luttele acht duizendsten van een seconde. Scott Dixon (Chip Ganassi Racing) won het vaakst in Texas, vijf keer kwam de Australiër als eerste over de streep. Zijn laatste overwinning in Fort Worth dateert van 2021. Vorig jaar was Josef Newgarden de beste.

Voor dit seizoen heeft de IndyCar het reglement wat verandert. Zo introduceerde het kampioenschap enkele nieuwe aerodynamische onderdelen. Die zouden de races op ‘ovals’ moeten verbeteren. Onder andere Dixon ziet er het positieve van in. “De IndyCar heeft een goede zaak gedaan,” vertelt Dixon. “De nieuwe onderdelen zullen zeker en vast het veld dichter bij elkaar brengen. Ze zullen ook zorgen voor meer zij-aan-zij-momenten.”

Begin deze maand won Marcus Ericsson de seizoenopener in St. Petersburg, Florida. Scott McLaughlin (Team Penske) en Romain Grosjean (Andretti Autosport) bikkelden om de zege, maar belandde tijdens die strijd allebei in de bandenmuur. Ondanks het ongeval leek de Andretti-wagen van Grosjean beter voor de dag te komen dan vorig seizoen. Zeker op de stratencircuits lijkt er enorm veel vooruitgang geboekt te zijn. Bij de vorm op de ‘ovals’ zijn er wel wat vragen, maar die zouden na dit weekend weleens beantwoord kunnen worden.

Op zaterdag vindt om 18u15 Belgische tijd de kwalificatie plaats, de race start zondag om 18u00 Belgische tijd.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.