In een notendop: Le Mans 24 – F1 – MotoGP

  • Le Mans 24 – Porsche zal met drie wagens deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. Twee daarvan rijden een volledig WEC-seizoen, die derde werkt enkel de 24-uursrace af. De wagen zal nummer 75 dragen om de 75ste verjaardag van Porsche Sports Cars te vieren. Wie er achter het stuur van die toegevoegde wagen zal kruipen, zijn Nick Tandy, Mathieu Jaminet en Felipe Nasr. Tandy pakte in 2015 al eens met Porsche de overwinning in Le Mans, toen nog in de LMP1-klasse. Dat deed hij samen met Nico Hülkenberg en Earl Bamber. (Foto: © Porsche Penske Motorsport)
  • Michael Masi – Oude bekende Michael Masi werd vandaag gespot in de F1-paddock in Melbourne. Hij heeft niks meer te maken met de F1, want hij is aan de slag als voorzitter van de V8 Supercars-commissie. Dat kampioenschap vindt dit weekend ook plaats in Melbourne op hetzelfde circuit, vandaar dat de Australiër de F1-paddock bezocht. Masi werd in 2021 op straat gezet door de FIA na het safety car-debacle tijdens de GP van Abu Dhabi. Voor sommigen zal het dus een leuker weerzien zijn dan voor anderen.
  • MotoGP – Marc Marquez (Honda) zijn straf zal uitgesteld worden tot wanneer hij opnieuw deelneemt aan een GP. De Spanjaard knalde tijdens de GP van Portugal vol op Miguel Olivieira en kreeg daarvoor een dubbele ‘Long Lap’ straf voor de volgende GP. Dat werd echter beslist voordat bekend raakte dat Marquez door een operatie niet zou deelnemen aan de volgende race. Het FIM besliste om de straf uit te stellen – en dus ongedaan te maken – tot Marquez terug fit is om te racen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.