F1 Australië: reacties voor het weekend

Het Australische Melbourne ontvangt dit weekend de F1 voor de derde race van het seizoen, de Grote Prijs van Australië. Red Bull wordt gezien als de grote favoriet voor de zege met Aston Martin als hun dichtste achtervolger. Ferrari heeft wat goed te maken na de race in Djedda. We verzamelden enkele reacties voor aanvang van het weekend.

(Foto: © Red Bull)

Max Verstappen (Red Bull):

“De afgelopen jaren zijn we nooit echt goed uit de startblokken geschoten, vandaar dat we hier niet goed presteerden. Als deze race wat later op het seizoen lag, hadden we waarschijnlijk ook betere resultaten gekend. We willen hier heel graag een goed resultaat neerzetten.”

Sergio Perez (Red Bull):

“Hopelijk kunnen we onze goede vorm doortrekken, Voor ons waren de eerste twee races uitstekend, maar het seizoen is nog lang en we moeten gefocust blijven. Elk weekend is een nieuwe uitdaging.”

Fernando Alonso (Aston Martin):

“Vanaf Bakoe en Imola zullen we bij heel wat teams veranderingen zien aan de wagen en dat kan ervoor zorgen dat we minder competitief worden. Op dit moment zijn we zeer tevreden met de prestaties van de wagen, het gaat beter dan we gedacht hadden. Vooral in Djedda stegen we boven onszelf uit en we komen hier met veel zelfvertrouwen.”

Carlos Sainz (Ferrari):

“Het is verrassend dat we niet zo sterk waren als vorig seizoen. We zijn niet competitief, vooral in de race schieten we tekort. De wagen is een verbetering van vorig jaar, maar we hebben ons huiswerk niet goed genoeg gemaakt. We realiseren dat en we weten waar het probleem ligt, dat is wel positief. Nu moeten we ons concentreren om deze scheve situatie zo snel mogelijk recht te zetten.”

Lewis Hamilton (Mercedes):

“Er hangt een positieve sfeer in het team. Iedereen weet dat we niet staan waar we wouden staan, maar iedereen is gemotiveerd door de stappen die we al gezet hebben. We hebben vorig jaar getoond dat we sterker worden doorheen het seizoen en dit seizoen moeten we daar nog een schepje bovenop doen.”

Valtteri Bottas (Alfa Romeo):

“Punten pakken is zeker het doel dit weekend en dat is niet onmogelijk. We zullen zien hoe het weekend verloopt en hoe de zaken evolueren. Gebrek aan sfeer zal er hier al zeker niet zijn.”

Esteban Ocon (Alpine):

“Iedereen is gemotiveerd. We weten waar we moeten verbeteren, want we hollen nog iets te ver achter op de wagens voor ons. Vorig seizoen waren we sterk als het ging in het regelmatig verbeteren van de wagen en hopelijk kunnen we dat dit seizoen herhalen. Ik heb al enkele ideeën mogen bekijken en er zijn enkele interessante zaken onderweg.”

Kevin Magnussen (Haas):

“We wisten dat we over één ronde snel waren, maar volgens mij hebben we iets gevonden dat ons kan helpen in de race. In Bahrein waren we niet overtuigd van onze prestaties in de race, maar in Djedda waren we bij één van de betere op vlak van bandenslijtage.”

Alex Albon (Williams):

“Jammer genoeg hadden we een probleem met de remmen in Djedda, maar we hebben het gevoel dat we elk weekend kunnen vechten om punten te pakken. We hebben nog maar twee races achter de rug, dus ik ben zeker dat dat niet het geval zal zijn voor elk weekend. Het middenveld zit zo dicht opeen en het is motiverend om het gevoel te hebben dat je elk weekend voor de punten kan vechten.”

Yuki Tsunoda (AlphaTauri):

“We moeten meer uit de wagen halen om punten te kunnen pakken en we moeten consistenter zijn. Ik verwacht niet dat we grote stappen gezet hebben na de vorige races, maar ik moet het meeste uit de wagen halen.”

Oscar Piastri (McLaren):

“De laatste keer dat ik in Australië geracet heb, is al zeven jaar geleden. Toen racete ik nog in een kart. Het is dus fijn om nog eens te racen in mijn vaderland. Vorig jaar was ik hier als reserverijder en in 2015 was ik hier zelfs als ‘gridjongen’ voor Daniil Kvjat. Ik hield toen zijn vlag vast, maar zijn wagen begaf het onderweg naar de grid. Ik heb hem dus nooit in levende lijve kunnen zien.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.